Lenka Fedorová Rôzne

Novinky v košickej zoo: Chrobáčik a Motýlik budú vzdelávať malých predškolákov

Košická zoo sa neustále stará o bohatý program pre svojich návštevníkov. Na svoje si teraz prídu tí najmenší.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v košickej zoo: Chrobáčik a Motýlik budú vzdelávať malých predškolákov
Zdroj: TASR

Návštevníci košickej zoologickej záhrady sa môžu tešiť na novinky, ktoré si pre nich zoo pripravila. Chrobáčik a Motýlik sú totiž nové vzdelávacie zóny, ktoré v zoo pribudli.

Chrobáky v nadživotnej veľkosti

V košickej zoo pribudli nové vzdelávacie zóny pod názvom Chrobáčik a Motýlik. Pre deti predškolského veku je to jeden z výstupov projektu financovaného z prostriedkov Enviromentálne­ho fondu.

„V prvej zóne nachádzajúcej sa v blízkosti voliéry krkavcov nájdu drevené chrobáky, respektíve ich vernú kópiu, v nadživotnej veľkosti. Ďalej sú to interaktívne stojany, na ktorých si deti môžu z kociek poskladať chrobáky. Pri pony lúke rastie ďalšie územie pre najmenších. Deti tu môžu odhaliť príbeh života motýľa – od larvy cez kuklu, až po lietajúcu súčasť rozkvitnutých lúk,“ priblížila vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová a podotkla, že podstatnú časť návštevníkov zoo tvoria rodiny s deťmi.

V zoo pribudnú aj mapy

Vzdelávacie zóny vybudovali v rámci projektu Ohrozené druhy zvierat v zoo Košice. „Projekt, ktorý má niekoľko výstupov je financovaný z Enviromentálneho fondu, výška dotácie presahuje 20.000 eur,“ spresnila Malešová.

Projekt je podľa jej slov zameraný na edukáciu."Je rozdelený na vzdelávanie detí predškolského veku, čo je úplná novinka u nás a potom žiakov a študentov. Pre deti predškolského veku sme urobili netradičnou formou spomínané vzdelávacie zóny. Pre študentov a žiakov sme v budove zoo pripravili vzdelávaciu miestnosť, ktorá je prispôsobená tak, aby sme tam mohli vystavovať dermoplasty, kostrové zostatky a bude tam veľké terárium a dve akvária,“ vysvetlila Malešová. Ako ďalej dodala, v rámci projektu pribudnú v zoo aj mapy, ktoré návštevníkov navedú k ohrozeným druhom zvierat.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM