Lenka Fedorová Správy

Nový rebríček slovenských škôl: Košická základka na vrchole!

Najnovšie rebríčky základných a stredných škôl sú vonku. Medzi najlepšími na Slovensku nájdeme hneď niekoľko zástupcov z Košíc...

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček slovenských škôl: Košická základka na vrchole!
Foto: Barbara Dallosová

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil vylepšené rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. V rámci aktualizácie boli doplnené aktuálne údaje o výsledkoch žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na ZŠ a výsledky absolventov SŠ v externej časti maturitných skúšok

Rebríček TOP 10 základných škôl v celoslovenskom merítku ovládla škola z nášho mesta. Základná škola na Krosnianskej ul. 4 sa umiestnila na prvej priečke.

Medzi strednými školami bodovala Stredná zdravotnícka škola na Moyzesovej 17 v Košiciach, ktorá v rebríčku obsadila 6. priečku. V kategórii TOP 10 Gymnáziá sa umiestnili hneď dve košické školy. 2. miesto obsadilo Gymnázium na Poštovej 9 a 6. miesto si vybojovalo Evanjelické gymnázium na Škultétyho 10.

Ako v súvislosti s výsledkami zdôrazňuje INEKO, hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí) a nemeria ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom, a preto komplexne nevypovedá o kvalite školy.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM