Lukáš Zavacký Hokej Šport

Oceliari sa dostali na víťaznú vlnu: Duel so Zvolenom ich však stál veľa síl

Košický hokejový klub sa pomaly dostáva opäť do pohody. Svedčí o tom aj jeho posledný zápas, ktorý však podľa kouča nebol vôbec ľahký.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari sa dostali na víťaznú vlnu: Duel so Zvolenom ich však stál veľa síl
3
Galéria
Zdroj: TASR

Výhry s Banskou Bystricou (3:2), s Trenčínom (4:2) a so Zvolenom (4:0) ho vyšvihli na čelo tabuľky Tipsport ligy. Oceliari sa z nevydarených meraní síl z nedávna s veľkou pravdepodobnosťou poučili. Práve posledný súboj bol pre nich najmä z hľadiska defenzívy výborný, keďže ani raz neinkasovali.

Zdroj: TASR

„Vôbec to pre nás nebolo jednoduché stretnutie. Dôležité bolo, že sme hrali veľmi dobre v obrane a nedovolili sme súperovi skórovať. Veľmi nám pomohol gól v závere 2. tretiny,“ vyjadril sa hlavný tréner celku z metropoly východu, Rostislav Čada.

Košičania dokázali otvoriť skóre už v 6. minúte zásluhou Tomáša Klímu. Dlhý čas sa však im nedarilo znovu prekonať brankára hostí. Ďalší presný zásah prišiel až v spomenutom okamihu, keď sa do štatistík zapísal Ladislav Nagy. V záverečnej dvadsaťminútovke sa k nemu pridali Tomáš Hričina a Michel Miklík.

„Až postupne sme si začali vytvárať strelecké príležitosti a presadzovať sa. Stálo nás to veľa síl, ale zvíťazili sme po poctivej práci,” dodal R. Čada. Najbližší duel odohrajú jeho zverenci 25. októbra 2016 doma s minuloročným majstrom súťaže z Nitry, a to o 17:30.

HC Košice – HKM Zvolen 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 6. Klíma (Boltun), 40. Nagy (Miklík, Dudáš), 42. Hričina (Varga, Dudáš), 49. Miklík (Hričina)

  • HC Košice: Habal- Dudáš, Deyl, Jankovič, Šmach, Matejka, Šedivý – Miklík, Suja, Nagy – Bicek, Boltun, Klíma – Hričina, Milý, Varga – Šoltés, Hruška, Bartoš
  • HKM Zvolen: Baroš – Hraško, Andresons, Plechanov, Demiters, F. Fekiač, Habšuda, M. Ivan, Dubeň – Puliš, Mráz, Klhůfek – Majdan, P. Zuzin, Ďaloga – Kelemen, McGregor, Žilka – Misenev, Halama, Kňazev

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Zdroj: Dnes24/hckosice.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM