Alexandra Kolínská Hokej

Oceliari v Lige majstrov nemajú čo stratiť: Posledný zápas chcú vyhrať!

Zverenci trénera Antona Tomka vstúpili do hokejovej ligy majstrov nesprávnou nohou. Napriek poslednej priečke v skupine turnaj nevzdávajú a od posledného zápasu očakávajú víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari v Lige majstrov nemajú čo stratiť: Posledný zápas chcú vyhrať!
Zdroj: TASR

Úradujúceho slovenského hokejového šampióna, tím HC Košice, čaká v stredu 8. októbra záverečný šiesty duel v skupinovej fáze Ligy majstrov 2014/2015.

Zverenci trénera Antona Tomka sa v A-skupine predstavia na domácom ľade proti nemeckému tímu Kolín Haie. Program je tradične naplánovaný na dva dni – v utorok 7. októbra sa uskutoční 18 zápasov, o deň neskôr ďalších štyri vrátane „košického“. Bez bodovej straty v celej súťaži sú zatiaľ dva tímy – Skelleftea a Lulea zo Švédska. Naprázdno vyšli zatiaľ štyri klubov zo 44-členného štartového poľa – nórske Oslo, francúzsky Briancon a nemecké duo Krefeld, Hamburg.

Atraktívny súper z Nemecka

Košičania už bez šance kvalifikovať sa do ďalšej fázy súťaže privítajú v Steel Arene nemecký klub Kolín Haie pod vedením skúseného trénera Uweho Kruppa. V prvom vzájomnom súboji oboch súperov v Nemecku triumfovali hráči „žralokov“ tesne 2:1. Košickí oceliari by pred vlastnými fanúšikmi chceli zavŕšiť svoje účinkovanie v súťaži dôstojne.

„Je to náš posledný zápas, s Ligou majstrov sa chceme rozlúčiť v tom najlepšom – víťazstvom. Verím, že ľudia si nenechajú ujsť tento duel, aj keď už nehráme o postup. Nastúpime proti atraktívnemu súperovi. Pre nás by bolo najlepšie, keby prišlo veľa ľudí a pomohli nám, boli naším šiestym hráčom. Verím, že budeme pokračovať v takom výkone, aký sme predviedli v nedeľu proti Trenčínu (1:0, pozn.),“ poznamenal skúsený útočník Peter Bartoš a doplnil: „Nemci budú hrať podľa mňa zodpovedne, jednoducho a priamočiaro do bránky. My tiež musíme myslieť aj na obranu, pretože Kolín má skúsených hráčov. Dôležité bude, aby sme nerobili chyby v strednom pásme.“

Nemajú čo stratiť

Prípadnému gólu do bránky súpera by sa nebránil mladý obranca Erik Černák, ktorý v tejto extraligovej sezóne zaznamenal tri presné zásahy. „Bude to náš posledný duel v súťaži. Nemáme čo stratiť a budeme sa snažiť o víťazstvo. Chceme hrať zodpovedne a dúfame, že dosiahneme dobrý výsledok,“ povedal pre Hokej.sk iba 17-ročný bek. V druhom súboji A-skupiny sa Liberec predstaví vo fínskom Oulu.

Do osemfinále play-off (hrá sa 4. a 11. novembra 2014) postúpia víťazi jedenástich základných skupín a päť najlepších tímov z druhých miest.

Tabuľka A-skupiny

Poradie Tím Zápasy V VP PP P Skóre Body
1. Oulu 5 2 2 0 1 13:10 10
2. Liberec 5 3 0 0 2 15:12 9
3. Kolín nad Rýnom 5 2 0 1 2 9:12 7
4. Košice 5 1 0 1 3 9:12 4

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM