Správy

Aj michalovské školy otvorili svoje brány: Platia v nich prísne pravidlá

Postupné uvoľňovanie opatrení sa dotklo aj prevádzky základných a materských škôl. Deti privítali aj tie v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Aj michalovské školy otvorili svoje brány: Platia v nich prísne pravidlá
Zdroj: TASR

Po deviatich týždňoch sa 1. júna opäť otvorili materské školy a prvých päť ročníkov základných škôl.

Návšteva školy je dobrovoľná. Rodičia môžu so svojimi ratolesťami ostať aj naďalej doma. „Pre žiakov šiesteho až deviateho ročníka základných škôl bude vzdelávanie prebiehať aj naďalej dištančnou formou,“ informuje radnica mesta Michalovce.

Žiaci, ktorí v júni nastúpili do školy, musia dodržať niekoľko podmienok.

„Do škôl by rodičia s deťmi mali ráno prichádzať postupne, podľa dopredu stanoveného harmonogramu, o ktorom rozhodne škola. Pri vchode do budovy školy žiak alebo rodič odovzdá čestné prehlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa. Žiaci nemôžu mať zvýšenú telesnú teplotu a musia byť zdraví. Do budovy vchádzajú po dezinfekcii rúk a s rúškom na tvári,“ informuje vedenie mesta.

V jednej triede môže byť maximálne 20 žiakov. Každé dieťa si musí pravidelne a dôkladne umývať ruky. Mesto upozorňuje, že textilné uteráky je zakázané používať, odporúča sa použiť jednorazové papierové obrúsky.

„Vo vnútorných priestoroch školy, okrem svojej triedy, žiak musí stále nosiť rúško a musí mať so sebou ešte jedno náhradné. Pedagogickým zamestnancom je odporúčané rúško alebo ochranný štít, nepedagogickí zamestnanci musia rúško nosiť povinne,“ dodáva radnica.

Priestory školy sa majú pravidelne, intenzívne a krátko vetrať. Podľa mesta sa dezinfekcia dotykových plôch a predmetov má vykonávať minimálne dvakrát denne. Podlahy budú dezinfikované namokro taktiež dvakrát denne.

„Deti sa v školách budú môcť aj stravovať. Vydávanie obedov v jedálni musí škola zabezpečiť tak, aby sa skupiny žiakov nepremiešali,“ dodáva na záver vedenie mesta Michalovce.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM