Rôzne

Mesto Michalovce sa obracia na ľudí: Upozornenie na uzávierku mosta!

Michalovská radnica sa obracia na obyvateľov a návštevníkov nášho mesta. Upozorňuje na uzávierku mosta. Dôjde k nej už dnes.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Michalovce sa obracia na ľudí: Upozornenie na uzávierku mosta!
1
Galéria
Zdroj: TASR

Michalovská radnica upozorňuje obyvateľov a návštevníkov nášho mesta na uzávierku mosta cez rieku Laborec na Ulici partizánskej. Dodáva, že dôvodom uzávery je osadenie novej lávky cez rieku. Uzávierka mosta bude v platnosti od piatka 29. 3. 2019 od 17:00 hod. do soboty 30. 3. 2019 do 22:00 hod..

Postup prác

Mesto informovalo, že najskôr v piatok dôjde k dovozu dielov a k ich montáži na mieste realizácie, v sobotu má prebehnúť osadenie na miesto pôvodnej lávky pomocou žeriavov. Práce na rekonštrukcii lávky začali v novembri 2018. Začiatkom decembra bola lávka zdemontovaná.

„Dôvodom výmeny lávky boli nedostatočné šírkové pomery pre jej využitie ako peší ťah pre chodcov a zároveň cyklistov smerom k sídlisku, lokalite individuálnej bytovej výstavby pri Bielej hore ale aj na Zemplínsku šíravu,“ informovala hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková. Zhotoviteľom je na základe výsledkov verejného obstarávania súkromná firma.

Súčasť realizovanej stavby

Ako zverejnili z mestského úradu, lávka je súčasťou realizovanej stavby projektu Cyklistická trasa CMZ – Biela hora, z Operačného programu Integrovaný regionálny operačný program.

„Cyklotrasa bude prepájať Sídlisko Stráňany a IBV Stráňany k už existujúcim cyklotrasám v centrálnej mestskej zóne a trasu vedúcu cez Sídlisko Východ smerujúcu k priemyselným parkom mesta,“ doplnila I. Palečková, ktorá dodala, že obyvatelia Sídliska Stráňany sa cyklotrasou dostanú cez pešiu zónu k dopravnému uzlu na železničnej a autobusovej stanici.

Prvá etapa výstavby cyklotrasy predstavuje výmenu existujúcej lávky cez rieku Laborec, druhá etapa predstavuje pokračovanie cyklotrasy po existujúcej komunikácii a po Ulici partizánskej, kde už je vytvorené vodorovné a zvislé dopravné značenie. Tretiu etapu cyklotrasy tvorí podľa informácií od mesta vybudovaný nový cyklochodník. „Celková dĺžka novej cyklotrasy je 2 002,6 m,“ dodala michalovská radnica.

Pozrite si aj priloženú galériu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

V metropole Zemplína dôjde k uzávierke mosta: Ako bude zmenená doprava? FOTO
1
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM