Správy

Mesto sa pripravuje na otvorenie materských a základných škôl

Mesto ako zriaďovateľ materských a základných škôl pripravuje ich otvorenie od pondelka 8. februára. Základnou podmienkou začatia výučby je negatívny test na Covid-19 nie starší ako 7 dní.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa pripravuje na otvorenie materských a základných škôl
Zdroj: TASR/AP

Mesto Michalovce ako zriaďovateľ ôsmich materských a ôsmich základných škôl a tiež Základnej umeleckej školy na Štefánikovej ulici pripravuje, v súlade s uznesením Vlády SR, ich otvorenie od 8. februára 2021. Výchovno-vzdelávací proces sa začne vo všetkých mestských materských školách, na základných školách pre žiakov 1. až 4. ročníka a v základnej umeleckej škole – v individuálnej forme pre žiakov 1. až 4. ročníka.

Podmienky otvorenia

Otvorenie škôl je možné len pri dodržaní stanovených hygienických podmienok pre zamestnancov a zákonných zástupcov detí a žiakov. Základnou podmienkou začatia výučby je negatívny test na Covid-19 nie starší ako 7 dní.

Toto nariadenie je vyžadované od všetkých zamestnancov škôl, teda pedagogických aj nepedagogických a tiež zákonných zástupcov detí.

Testovanie

Pre zabezpečenie bezproblémového testovania rodičov a zamestnancov škôl mesto Michalovce, ako zriaďovateľ školských zariadení, zabezpečilo možnosť testovania mimo stálych mobilných odberných miest aj na ďalších odberných miestach, ktoré budú otvorené v sobotu 6. februára 2021 od 8.00 do 16.00 hod. na šiestich základných školách s pričlenením ostatných škôl:

  • MOM ZŠ T. J. Moussona – MŠ, Ul. Vajanského, MŠ, Ul. Masarykova
  • MOM ZŠ, Ul. Švermu – MŠ, Ul. Švermu, MŠ, Ul. okružná, ZUŠ Ul. Štefánikova
  • MOM ZŠ, Ul. okružná – ZŠ, Ul. Komenského, MŠ, Ul. Komenského
  • MOM ZŠ P. Horova – ZŠ, Ul. školská, MŠ, Ul. školská
  • MOM ZŠ, Ul. krymská – ZŠ, Ul. moskovská, MŠ, Ul. leningradská, MŠ, Ul. F. Kráľa – od 8.00 do 13.00 hod.
  • MOM ZŠ, Ul. moskovská – elokované pracovisko Ulica mlynská – od 14.00 do 16.00 hod.

Prečítajte si tiež

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM