Aktualizované Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Michalovská pôrodnica pripravila pre budúce mamičky novinku

Mamičky z Michaloviec a okolia môžu prísť spoznať prostredie, v ktorom privedú na svet svoje bábätko a s personálom sa poradiť o všetkom, čo ich zaujíma.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská pôrodnica pripravila pre budúce mamičky novinku
Zdroj: Svet zdravia

Nemocnica Svet zdravia Michalovce totiž pre budúce mamičky pripravuje prednášky spojené s diskusiou a prehliadkou priestorov. Aj prostredníctvom takýchto neformálnych stretnutí chce nemocnica skvalitniť poskytované služby.

Pod vedením Márie Soročinovej

Diskusia s mamičkami bude pod vedením lekárky Marcely Barbaričovej a pôrodnej asistentky a manažérky dennej zmeny Márie Soročinovej.

Počas prednášky mamičkám aj ich sprevádzajúcim osobám povedia viac o tom, ako bude ich pôrod prebiehať, aké možnosti nemocnica poskytuje i ako sa o bábätko starať po pôrode.

Obavy z pôrodu

Mamičky tiež budú môcť položiť personálu otázky, ktoré ich trápia, aby aj takto prekonali svoje prípadné obavy z pôrodu.

Zároveň pôrodnicu, pôrodné izby a personál lepšie spoznajú, takže keď nadíde deň pôrodu, budú prichádzať už do známeho prostredia a budú sa cítiť bezpečnejšie a komfortnejšie.

Vo vopred určených termínov sa mamičky stretávajú na prvom poschodí budovy riaditeľstva nemocnice v priestoroch psychofyzickej prípravy na pôrod.

Muzikoterapia

V nemocnici môžu mamičky absolvovať aj predpôrodnú prípravu, ktorej sa minulý rok zúčastnilo 100 mamičiek, o štvrtinu viac ako v predošlom roku

Nemocnica realizuje tiež rooming-in systém, bábätko je teda počas šestonedelia na izbe s mamičkou, počas pôrodu poskytuje muzikoterapiu či aromaterapiu a rodičky môžu využiť aj fit loptu.

Minulý rok nemocnica podľa hovorkyne Fedákovej začala počas pobytu mamičky na oddelení poskytovať aj laktačné poradenstvo s certifikovanými sestrami.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM