Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Najznámejší turista Michaloviec Anton Hasák: Ochranca, zberateľ i fotograf, FOTO

Antona Hasáka odmenili za celoživotný podiel na rozvoji turistiky. Okrem nej patrí k jeho záľubám zberateľstvo, fotografovanie a ochrana prírody.

Ilustračný obrázok k článku Najznámejší turista Michaloviec Anton Hasák: Ochranca, zberateľ i fotograf, FOTO
10
Galéria
Zdroj: A. Hasák, KST Turista Mi

Antona Hasáka ocenilo naše mesto za celoživotný podiel na rozvoji turistiky a pri príležitosti okrúhleho životného jubilea. Cenu mesta Michalovce si prevzal na slávnostnom mestskom zastupiteľstve.

Známy turista

Narodil sa v roku 1949 v Michalov­ciach, kde žije aj v súčasnosti. S aktívnou turistikou začal v roku 1956. V roku 1957 sa zúčastnil prvého ročníka dnes už tradičnej akcie 100 jarných kilometrov. V roku 1981 bol spoluzakladateľom TJ Turista, kde prevzal funkciu predsedu klubu, ktorú vykonáva dodnes.

Je držiteľom strieborného aj zlatého odznaku Klubu slovenských turistov a v roku 2013 mu bola udelená plaketa Alojza Lutonského, jedno z najvyšších ocenení KST.

Počas svojej turistickej činnosti navštívil celé Slovensko, ale aj blízke zahraničie. Zameriava sa hlavne na pešiu turistiku a cykloturistiku, neobchádza však ani zimnú.

Jeho nasledovníci

Ako zverejnilo mesto, doteraz sa zúčastnil 44 letných, 35 zimných celoslovenských zrazov turistov a 17 slovenských zrazov cykloturistov. Venuje sa aj publicistickej práci. Aj našej redakcii Michalovce 24 pravidelne posiela články a podieľal sa ako spoluautor na viacerých turistických sprievodcoch.

Nemožno zabudnúť ani na jeho verejno-prospešnú činnosť pri organizovaní a vedení turistických podujatí prístupných širokej verejnosti či už s lokálnou, regionálnou alebo celoslovenskou pôsobnosťou. Na týchto akciách sa počas jeho pôsobenia zúčastnili stovky milovníkov prírody a nasledujú ho aj jeho deti a už aj vnúčatá. Okrem turistiky k jeho záľubám patrí zberateľstvo, fotografovanie a ochrana prírody.

Pozrite si nižšie aj fotogalériu z turistiky pod vedením Antona Hasáka.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Antona Hasáka nasledujú milovníci prírody, jeho deti aj vnúčatá
10
Galéria
Zdroj: A. Hasák, KST Turista Mi

Foto: archív A. Hasák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM