Rôzne

Pozrite si to v OBRAZOCH: V Michalovciach požehnali sochu svätého Jána Nepomuckého

V našom meste sa uskutočnilo požehnanie sochy. Pozrite si to zaznamenané na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si to v OBRAZOCH: V Michalovciach požehnali sochu svätého Jána Nepomuckého
6
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Ako ste si mohli všimnúť, v Michalovciach došlo k osadeniu novej lávky cez Laborec. Starý most pre peších a cyklistov, ktorý sa nachádzal smerom na Stráňany, nahradil nový. Spomenutá lávka je súčasťou realizovanej stavby projektu Cyklistická trasa Centrálna mestská zóna – Biela hora. A práve na tomto mieste došlo k požehnaniu sochy.

To sa uskutočnilo len nedávno. Požehnaná tam bola zreštaurovaná socha svätého Jána Nepomuckého a to dekanom rímskokatolíckej farnosti Narodenia Panny Márie Stanislavom Pavúkom.

Sv. Ján Nepomucký je mučeník spovedného tajomstva a obrancu Cirkvi. Žil koncom 14. storočia a bol arcibiskupovým spolupracovníkom. Kráľ Václav IV. , ktorý v tom období panoval, Jána Nepomuckého mučil kvôli sporným cirkevným otázkam a umlčaniu spovedného tajomstva jeho manželky Žofie. Kráľov hnev bol taký veľký, že ho polomŕtveho vyvliekli na Karlov most a odtiaľ ho zviazaného hodili do Vltavy.

Z tohto dôvodu socha sv. Jána Nepomuckého stojí pri novej lávke cez Laborec a má chrániť naše mesto pred rôznymi živelnými pohromami.

Pozrite si na fotkách spomínané požehnanie sochy.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

FOTOGALÉRIA: Naše mesto zažilo požehnanie sochy, pozrite si to
6
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM