Tlačové správy

Trápia vás problémy s vlasovou pokožkou? Pomôže vám dermotrichológ

Vypadávanie vlasov, lupiny, psoriáza či nadmerne mastné vlasy sú problémy, ktoré sužujú mnohých, aj vás? Skoncujte s nimi raz a navždy vďaka včasnej diagnostike vlasovej pokožky a vlasov pomocou trichokamery, ktorá odhalí presnú príčinu problémov.

Ilustračný obrázok k článku Trápia vás problémy s vlasovou pokožkou? Pomôže vám dermotrichológ
Zdroj: Júlia Findríková

Viac už prezradí v rozhovore trichológička Júlia Findriková z Humenného, skúsená odborníčka, ktorá pracuje v kaderníckom obore už viac ako 18 rokov a skúsenosti získala nielen na Slovensku, ale i v zahraničí.

Humenská kaderníčka Júlia Findriková je od minulého roku jedna z dvoch dermotrichológov v Prešovskom kraji, ktorí sa snažia vyriešiť časté problémy ľudí s vlasmi, ako napríklad psoriáza, časté vypadávanie vlasov či lupiny, prostredníctvom zmapovania stavu vlasovej pokožky. Čo je dermotrichológia, ako funguje a kde môžete podstúpiť vlasovú diagnostiku pokožky sa dozviete práve teraz.

Ako ste sa dostali k dermotrichológií a čo vlastne je? Pri mojej práci kaderníčky som sa často stretávala s ľuďmi, ktorí mali rôzne problémy s vlasmi ako napríklad lupiny, padanie vlasov či nadmerné mastnenie. Išlo o problémy, ktoré boli dlhodobo neriešené, s ktorými bojovali už od detstva, a tak som rozmýšľala, ako im pomôcť. Vtedy som narazila na trichológiu, ktorá vychádza zo starostlivosti o vlasovú pokožku, a moju pozornosť upútal Kapyderm. Podstatou dermotrichológie je udržanie čistoty vo vlasovej pokožke, pretože ak je pokožka v dobrej kondícii a zdravá, tak len vtedy bude vlas pevný a nevypadne. Čiže ide v podstate o starostlivosť o vlasovú pokožku.

Ako prebieha táto procedúra vlasovej pokožky? Procedúra začína diagnostikou vlasovej pokožky pomocou konzultácie a mikrokamery. Práve pri rozhovore sa snažím zistiť, čo najviac informácií o stave pokožky a vlasov, pýtam sa na genetickú záťaž, prekonané i súčasné ochorenia, stravovacie návyky, chemické zásahy a na zoznam používaných prípravkov. Následne sa prostredníctvom trichokamery vyšetrí vlasová pokožka a zhodnotí stav, ktorý je viditeľný.

Na to, aby sme udržali vlasovú pokožku čistú, je vhodné použiť organickú rašelinu, ktorá ju zbaví nečistôt, nánosov a toxínov, ale zároveň jej dodá hydratáciu a minerály.

Samotná procedúra je spojená s príjemnou a uvoľňujúcou masážou hlavy, takže ide o akýsi vlasový wellness.

Zdroj: Júlia Findríková

Akí ľudia by mali podstúpiť dermotrichológiu? Dermotrichológiu, čiže kontrolu vlasovej pokožky, môže podstúpiť každý, kto nie je spokojný so súčasným stavom svojich vlasov, teda je vhodná pre mužov, ženy aj deti. Povedala by som jednoducho, že je pre všetkých, ktorí si chcú oddýchnuť a „vyčistiť“ hlavu.

Ako často je vhodné/potrebné opakovať čistenie organickou rašelinou? Zákrok odporúčam opakovať aspoň 2-krát do roka, rada to prirovnávam k „dentálnej hygiene“, v našom prípade by malo ísť o tzv. „vlasovú hygienu“. Samozrejme, v prípade problémovej pokožky je to individuálnejšie, pravidelnejšie a len pre upresnenie dodávam, že vyšetrenie sa má realizovať do úplnej absencie problémov.

Čo získajú zákazníci po vašom zákroku? Ako sa im zlepší život? Okrem diagnostiky, počas ktorej zistíme skutočný stav, sa našim zákazníkom zlepší celkový stav vlasovej pokožky, vlasov, čím dokážeme predísť viacerým problémom, ako už spomenuté nadmerné vypadávanie a mastnenie vlasov, lupiny, psoriáza, ale i seboriická dermatitída či pityriáza. Okrem toho sa naučia správne si umývať vlasy a starať sa o pokožku hlavy. Pridanou hodnotou je oddych, pocit blaha počas celého zákroku.

V úvode ste spomínali značku Kapyderm? Prečo ste sa rozhodli práve pre ňu? Pomocou tejto značky som sa naučila, že ak chceme mať krásne a zdravé vlasy, musíme začať od pokožky, ktorá vlasom dodáva živiny. Vyskúšala som totiž viaceré prípravky, ale najviac ma presvedčil Kapyderm, ktorý rešpektuje vlasovú pokožku a tým aj vlas samotný. A to je ten zásadný rozdiel a výnimočnosť od iných produktov, ktoré sú zamerané len na estetický vzhľad vlasu.

Viete nám prezradiť, kde vás vieme nájsť a vyskúšať dermotrichológiu? A koľko stojí tento zákrok? Takéto dermotrichologické centrum spojené s kaderníckym salónom nie je štandardom v každom meste. V Prešovskom kraji sme dokopy dvaja a ja vás rada privítam a uvidím v Hoteli Alibaba (na 2. poschodí) na Námestí slobody 21/51 v Humennom.

Celá procedúra trvá približne 2 hod. a stojí 55 eur. Príďte, neoľutujete a spoločne vyriešime vaše problémy, pretože mojím cieľom je vám pomôcť k zdravej vlasovej pokožke a nádherným vlasom. Veď nie nadarmo sa vzdelávam a školím pre vás od tých najlepších dermotrichológov, ako je Lukáš Rossbach, ktorý má najdlhšiu prax v Česku, a Moniky Kováčovej zo Slovenska.

Zdroj: Júlia Findríková

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Júlia Findríková
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM