Rôzne

V Michalovciach otvorili nový útulok: Poskytne pomocnú ruku rodinám v kríze, FOTO

V metropole Zemplína slávnostne otvorili zariadenie pre rodiny s deťmi, ktoré sa ocitli v kríze. Okrem ubytovania získajú klienti aj sociálne či právne poradenstvo.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach otvorili nový útulok: Poskytne pomocnú ruku rodinám v kríze, FOTO
4
Galéria

Rodiny v kríze prichýli nový útulok v Michalovciach. Nové centrum v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja sa nachádza pri Domove sociálnych služieb Anima Michalovce.

Aj sociálne poradenstvo

Michalovský útulok by mal byť zázemím pre matky alebo rodiny deťmi v kríze, ak napríklad prídu o bývanie a nemajú zabezpečené základné životné potreby. „Najlepšie by bolo, ak by sme vôbec nemuseli poskytovať takéto služby. Aktuálne však máme v evidencii 71 ľudí, ktorí čakajú na túto pomoc. Chceme preto poskytnúť pomocnú ruku rodinám v ťažkých životných situáciách preklenúť toto nepriaznivé obdobie,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Klienti okrem ubytovania získajú sociálne poradenstvo, v prípade potreby aj obuv a ošatenie. Personál im pomôže pri hľadaní zamestnania, trvalého bývania mimo zariadenia, s výchovou detí, či hospodárením s financiami. V útulku nájdu aj pomoc pri komunikácii s inštitúciami ako súd, Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, či exekútormi.

Kapacita

Zariadenia vzniklo pri už existujúcom domove sociálnych služieb s komplexnou ponukou služieb, vrátane služby včasnej intervencie. Kapacita je 15 miest. V Michalovciach sú v súčasnosti umiestnené štyri matky a deväť detí vo veku od 2 do 17 rokov.

Útulok v Michalovciach sa nachádza v priestoroch bývalého krízového strediska, ktoré bolo k 31. decembru 2018 zrušené. Jeho vytvorením tak je zachovaná kontinuita v poskytovaní služby pre rodiny v kríze.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Pozrite si vo fotogalérii nižšie nový michalovský útulok pre matky alebo rodiny deťmi v kríze.

Michalovský útulok otvoril brány pre rodiny s deťmi v kríze
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM