Správy

V michalovskej nemocnici stúpol počet pacientov s koronavírusom

Nemocnica sa zapojila aj do plošného testovania. Testy odhalili sedem pozitívnych osôb.

Ilustračný obrázok k článku V michalovskej nemocnici stúpol počet pacientov s koronavírusom
Zdroj: TASR/AP

Počet pacientov s ochorením COVID-19, hospitalizovaných na infektologickom pracovisku nemocnice v Michalovciach, vzrástol oproti minulému týždňu o šesť. Ako informovala Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj michalovské lôžkové zdravotnícke zariadenie, v rámci interného testovania odhalili sedem pozitívnych prípadov.

„K dnešnému dňu je na michalovskej infektológii hospitalizovaných 30 pacientov, z toho u 28 je potvrdené ochorenie COVID-19,“ uviedla Fedáková. Ďalší traja pacienti s potvrdeným novým koronavírusom sú hospitalizovaní na oddelení anesteziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti, pričom zdravotný stav dvoch z nich si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Aj michalovská nemocnica otestovala na nový koronavírus v rámci celoplošného testovania svojich pacientov, zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. „Počas štvrtka a piatka (29. a 30. 10.) sme v michalovskej nemocnici otestovali celkovo 2 524 ľudí, z toho antigénový test označil za pozitívnych sedem ľudí,“ ozrejmila Fedáková. Medzi pozitívne testovanými je jeden nezdravotnícky pracovník, jeden pacient a zvyšní piati ľudia sú príbuzní zdravotníkov.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM