Veronika Ondo-Cholewová Rôzne Správy

Z Ruska, USA či Austrálie: Voliť poštou chcú stovky Michalovčanov v zahraničí

O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo 535 Michalovčanov z rôznych krajín sveta.

Ilustračný obrázok k článku Z Ruska, USA či Austrálie: Voliť poštou chcú stovky Michalovčanov v zahraničí
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Voliči, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí, resp. v čase volieb budú za hranicami krajiny, mohli do 10. januára 2020 požiadať o voľbu poštou.

Aj z exotiky

No a túto možnosť využili aj Michalovčania. Podľa informácií, ktoré pre portál DNES 24 poskytla Iveta Palečková, vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry, hovorkyňa primátora a MsÚ, požiadalo o voľbu poštou zo zahraničia 535 voličov s trvalým pobytom v Michalovciach.

A záujem o voľby je zo strany Michalovčanov naozaj z rôznych kútov sveta. Ten najväčší, celkom pochopiteľne, je zo susednej Českej republiky. Nechýbajú však ani vzdialenejšie destinácie ako Austrália.

„Najviac žiadostí sme zaregistrovali z Českej republiky, USA, Veľkej Británie, Rakúska, Poľska, Nemecka, ale máme žiadosti aj z Írska, Dánska, Ruska či z Austrálie,“ informovala I. Palečková.

Ďalší postup

Patríte medzi tých, čo zaslali žiadosť? Ak je v poriadku, voličovi majú prísť najneskôr 35 dní pred dňom konania sa volieb na adresu miesta pobytu v cudzine úradne opečiatkovaná obálka, hlasovacie lístky, návratná obálka označená heslom „VOĽBA POŠTOU – ELECTION BY MAIL“ s predpísanými adresami a poučenie o spôsobe hlasovania. Obálka s odovzdaným hlasovacím lístkom musí byť na Slovensko doručená najneskôr do 28. februára.

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára, kandiduje v nich 25 politických subjektov.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Budete voliť zo zahraničia?

Nie

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM