Správy

Cez víkend sa dalo otestovať v Rožňave okolo štyroch tisíc ľudí

Testovanie antigénovými testami bolo súčasťou celoplošného skríningu.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend sa dalo otestovať v Rožňave okolo štyroch tisíc ľudí
Zdroj: Úrad vlády SR

Cez víkend 23. a 24. januára sa na 13 mobilných odberových miest (MOM), ktoré zriadilo mesto Rožňava, prišlo otestovať 3 838 ľudí, z nich bolo pozitívnych 24. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor mesta Michal Domik.

Testovanie antigénovými testami bolo súčasťou celoplošného skríningu, ktorý sa začal 18. januára a potrvá do 26. januára. Jeho cieľom je zachytiť čo najväčší počet infekčných ľudí, stiahnuť ich do domácej izolácie a zamedziť tak šíreniu ochorenia COVID-19.

Ako sa píše na oficiálnej stránke mesta, od 18. do 24. januára 2021 bolo na testovacích miestach v okrese Rožňava spolu otestovaných 29 193 osôb. Z toho bolo 368 osôb pozitívnych.

„Z celkového počtu testovaných osôb bolo v uvedenom období na stabilných MOM (RÚVZ Rožňava, SČK Rožňava, NsP sv. Barbory v Rožňave, VÚ Rožňava a Ochrana zdravia Dobšiná) otestovaných 8 373 osôb, z toho 160 pozitívnych, t. j. 1,91 percenta. Z celkového počtu testovaných osôb bolo v období 21. do 24. januára 2021 na testovacích miestach zriadených v meste Rožňava, Dobšiná a v obciach nášho okresu spolu otestovaných 20 820 osôb, z toho 208 pozitívnych,“ uvádza mesto.

Po vyhodnotení výsledkov sa okresy na Slovensku rozdelia do dvoch skupín, na lepšiu a horšiu. V horšej bude celoplošný testovanie pokračovať najbližší víkend.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM