Rôzne

Podarí sa získať dotáciu? Mesto Rožňava chce vybudovať sieť nabíjačiek pre elektromobily

Mesto Rožňava plánuje vybudovať nabíjaciu infraštruktúru pre elektrické vozidlá.

Ilustračný obrázok k článku Podarí sa získať dotáciu? Mesto Rožňava chce vybudovať sieť nabíjačiek pre elektromobily
Zdroj: TASR/František Iván , Unsplash.com

Nabíjačky pre elektromobily by mohli pribudnúť vo viacerých lokalitách mesta, samospráva sa pre tento účel uchádza o dotáciu v rámci výzvy Ministerstva hospodárstva SR financovanej z plánu obnovy vo výške viac ako 100 000 eur. Predloženie žiadosti o poskytnutie prostriedkov schválili poslanci mesta na marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Samospráva v rámci projektu uvažuje o vybudovaní 14 nabíjacích bodov, z toho v dvoch prípadoch má ísť o rýchlonabíjacie stanice. Vytypované má už aj predbežné lokality, nabíjacie stanice by sa mohli nachádzať napríklad na Betliarskej, Slnečnej a Dúhovej ulici, na sídlisku Kasárne, pri mestskom úrade či pri zimnom štadióne.

„Budovanie pomalej nabíjacej infraštruktúry chceme realizovať v lokalitách, kde ľudia bývajú alebo pracujú, no s vzhľadom na dostupnosť voľných parkovacích miest a technických možností. Budovanie rýchlej nabíjacej infraštruktúry je potrebné zamerať na lokality, kde sa ľudia zdržujú kratšiu dobu,“ uviedlo mesto v dôvodovej správe predloženej na zasadnutie MsZ.

Inštaláciu verejne prístupných nabíjacích staníc považuje samospráva za kľúčový predpoklad na rozvoj elektromobility.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM