Peter Simon Kultúra

Podujatia v Rožňave a okolí: Na TOTO sa môžeme počas týždňa tešiť

Je tu ďalší januárový týždeň. Ktoré podujatia počas neho radíme navštíviť v našom meste a blízkom okolí? Pozrite si to...

Ilustračný obrázok k článku Podujatia v Rožňave a okolí: Na TOTO  sa môžeme počas týždňa tešiť
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Gemer v období 1. ČSR

21. – 25. január 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
V roku 2018 si v Českej republike a na Slovensku pripomíname významné výročie v dejinách Slovenska – 100. výročie vzniku Československa. Banícke múzeum v Rožňave sa zároveň pripája k aktivitám ostatných múzeí a ostatných kultúrnych inštitúcií v rámci tzv. Osmičkových rokov (1918, 1938, 1948 a 1968) výstavou Gemer v období 1. ČSR.

Rožňava Baňa – život a práca

21. – 25. január 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstava prezentuje výsledky výskumu zameraného na vplyv rozvinutého priemyslu na život v meste a zachovanie priemyselného dedičstva. Mnohí zo súčasných obyvateľov Rožňavy a okolia, ich príbuzní, známi, pracovali, či žili na Rožňava Bani. Závod Železorudné bane Rožňava patril v 80. rokoch s počtom okolo 1 200 pracovníkov k najväčším zamestnávateľom v regióne. Práca na Bani sa tak priamo či nepriamo dotýkala takmer všetkých obyvateľov mesta a blízkeho okolia.

Grófka bez kaštieľa – nová výstava v betliarskom múzeu

22. – 29. január 2019 od 9:00 hod., Kaštieľ Betliar
Pracovníci múzea v Betliari si pre nadšencov histórie pripravili novú výstavu pod názvom Grófka bez kaštieľa – Elizabeth Olgyay Andrássy a jej pozostalosť.

74. výročie oslobodenia mesta Rožňava

23. január 2019 od 11:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Mesto Rožňava, Oblastný výbor SZPB, Základná organizácia partizána Tótha SZPB a vojenské útvary v meste Rožňava Vás pozývajú na pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 74. výročia oslobodenia mesta Rožňava.

Kino Apollo

24. január 2019 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Môj syn – Dráma, Francúzsko, 87 min. 3 eurá. Réžia: Christian Carion. Hrajú: Guillaume Canet, Mélanie Laurent, Marc Robert, Antoine Hamel, Christophe Rossignon, Laure Irrmann. Julien je celkom pohltený svojou prácou, ktorá ho núti často cestovať. Neustále odchody zapríčinili pred niekoľkými rokmi rozpad jeho manželstva. Raz, keď je znovu na chvíľu doma, nájde na odkazovači správu od svojej bývalej ženy – s plačom mu oznamuje, že sa im počas školského výletu v horách stratil jediný syn. Julien začne po ňom pátrať, nič ho nemôže zastaviť.

Kurátorský výklad k výstave Grófky bez kaštieľa

26. január 2019 od 14:00 hod., Kaštieľ Betliar
V sobotu, 26. januára o 14:00 hod. sa v kaštieli Betliar uskutoční kurátorský výklad k aktuálnej výstave. Historička múzea Mgr. Silvia Lörinčíková, PhD. predstaví príbeh Elizabeth Olgyay Andrássy – Grófky bez kaštieľa. Na komentovanej prehliadke spoznáte jeden z mnohých zabudnutých príbehov 20. storočia, ktorý je veľmi úzko spätý aj s hradom Krásna Hôrka.

Tešíme sa na Vašu účasť.

RAT (Renaissense acoustic trio)

26. január 2019 od 21:00 hod., Replay Pub, Rožňava
Chlapci z kapely Renaissense so svojím projektom RAT – Renaissense Akustic Trio zahrajú koncert v Rožňave. Odznejú všetky známe hity od tejto kapely a môžete sa tešiť na príjemný hudobný zážitok.

Maďarský kultúrny deň

26. január 2019 od 14:30 hod., Kultúrny dom, Gemerská Hôrka
V kultúrnom dome v obci Gemerská Hôrka sa uskutoční už onedlho Maďarský kultúrny deň. Kultúrny program bude naozaj bohatý.

Čarodejnice

27. január 2019 od 17:00 hod., Divadlo ACTORES, Rožňava
Výpravný muzikál na motívy diela svetoznámeho autora pre deti Roalda Dahla. V príbehu chlapca, ktorého čarodejnice premenia na myš, zažijete scény, kde temer tuhne krv v žilách, ale aj množstvo komických situácií či ponaučení. Rozhodne sa však nikto báť nebude. Vhodné pre všetkých divákov od 5 rokov.

Ak zábava doma, tak nech to má grády! :)

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM