Správy

Rožňavský Actores v júni odohrá dve predstavenia: Na september pripravuje novinku

Od 3. júna platia nové uvoľňovacie opatrenia, ktoré trochu zmiernili doterajšie prísne pravidlá pre možnosť hrania divadelných predstavení počas „korona krízy“.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavský Actores v júni odohrá dve predstavenia: Na september pripravuje novinku
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dvojmetrové odstupy v hľadisku vystriedalo šachovnicové sedenie s možnosťou naplniť kapacitu sály do 100 divákov a herci nemusia mať testy na COVID 19. Toto by sa mohlo zmeniť ešte viac od 10. júna, kedy by sa mal počet divákov v hľadisku zvýšiť až do 500, no pri kapacite divadla dokážu usadiť približne 170 divákov. Samozrejme všetko za dodržiavania prísnych bezpečnostných opatrení.

Sezónu ešte neukončia

„Naše divadlo sa teda rozhodlo ešte neukončiť sezónu, práve naopak, nasadiť do hracieho plánu v mesiaci jún dve predstavenia, ktoré nie sú tak finančne náročné pre ich uvedenie. Odohráme jednu inscenáciu pre mládež a dospelých a to konkrétne 11. júna o 19:00 hod. náš „štúdiový titul“ – cenami ovenčený kriminálny triler DNI V DAŽDI, ktorý v máji tohto roku oslávil 5 rokov od jeho vôbec prvého uvedenia na Slovensku a v divadle Actores . Hra je inšpirovaná skutočným príbehom „Vraha z Milwaukee“ Jeffrey Dahmera, ktorý zavraždil až 17 mužov. Tento prípad v 90. rokoch šokoval Ameriku. V inscenácii diváci uvidia v postavách policajných vyšetrovateľov výročnou cenou Literárneho fondu oceneného Attilu Bocsárszkeho a Róberta Kobezdu. Zaujímavosťou je, že v svetovej premiére túto inscenáciu uviedli hollywoodske hviezdy a skvelí divadelní „hráči“, akými sú HUGH JACKMAN a DANIEL CRAIG,“ povedal pre Dnes24 herec a manažér divadla Róbert Kobezda.

Druhým titulom bude rozprávka pre malých aj veľkých PIPPI DLHÁ PANČUCHA spisovateľky Astrid Lindgrenovej .V nedeľu, 14.6. o 15:00 hod. si teda budú môcť diváci tento slávny príbeh nezabudnuteľnej detskej hrdinky vychutnať v plnej paráde, ale v obmedzenej kapacite sály. „Preto odporúčame si vstupenky na obe predstavenia rezervovať alebo zakúpiť vopred,“ hovorí Kobezda.

Hosťujúce inscenácie sa presúvajú

Ako doplnil, v posledný júnový týždeň ešte budú skúšať pripravovanú pôvodnú inscenáciu z pera Tatiany Masníkovej STROJ ČASU, ktorej premiéru by malo divadlo uviesť v polovici septembra 2020.

„Všetko bude závisieť od situácie na Slovensku. Chceme zároveň divákom oznámiť, že všetky hosťujúce inscenácie sa presúvajú na jeseň 2020. Zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti. V prípade ak by niekto si chcel vstupenky na tieto produkcie zakúpiť, môže ešte tak urobiť do konca júna a potom od polovice augusta,“ dodal na záver Róbert Kobezda.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM