Peter Simon Krimi

Veľký nočný požiar v Čiernej Lehote: Plamene pohltili viacero budov

Na mieste zasahovalo niekoľko jednotiek profesionálov aj dobrovoľníkov z viacerých okolitých obcí.

Ilustračný obrázok k článku Veľký nočný požiar v Čiernej Lehote: Plamene pohltili viacero budov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia obce Čierna Lehota zažili v nočných hodinách poriadny rozruch. Vo štvrtok, 18. októbra niekoľko minút po polnoci spozorovali plamene. Ihneď zalarmovali hasičov. Tí na miesto dorazili z Dobšinej aj Rožňavy na viacerých vozidlách.

Pri požiari zasahovalo dokopy až 27 hasičov. Tí na mieste pracovali počas celej noci až do siedmej hodiny rána.

Následne si profesionálni hasiči na pomoc pri boji s červeným kohútom privolali dobrovoľníkov zo Slavošoviec, Ochtinej aj Čiernej Lehoty. Horeli hospodárske budovy plné pripraveného dreva na zimu. Následne sa požiar rozšíril cez karavan aj na blízky dom.

Ako náš web informoval veliteľ zásahu Roman Znak z Hasičského a záchranného zboru v Rožňave, na mieste požiaru z Rožňavy zasahovalo sedem hasičov na dvoch vozidlách a jeden hasič z Dobšinej na jednom vozidle.

„Na miesto udalosti bolo vyslané družstvo zo Slavošoviec 1+3 s vozidlom Liaz 101 CAS K 25 a 1+2 s vozidlom Lesného družstva Slavošovce Škoda CAS 25. Pri požiari zasahovali tiež jednotky dobrovoľných hasičov Čierna Lehota 1+4 a Ochtiná 1+6 s vozidlami Iveco Daily,“ spresnil veliteľ.

„Jednalo sa o požiar rodinného domu, aj hospodárskych miestností – stodôl v ktorých bolo uskladnené veľké množstvo dreva, tie zhoreli do tla. Následne plamene zahltili aj prívesný karavan, ktorý taktiež zhorel, a na dome zhorela strešná konštrukcia. Prednú časť domu sa nám podarilo zachrániť, v zadnej došlo aj k prepadnutiu stropu,“ doplnil pre náš web veliteľ zásahu.

Presná príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM