Kultúra

Chcete si vyraziť? Neprehliadnite výber NAJ podujatí tohto týždňa v Spišskej a okolí

Ak sa chystáte užiť si posledný júnový týždeň v Spišskej a okolí aj účasťou na zaujímavom podujatí, neprehliadnite redakčný výber tých naj...

Ilustračný obrázok k článku Chcete si vyraziť? Neprehliadnite výber NAJ podujatí tohto týždňa v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Podfukárky

24. júna 2019 o 19:00, Kino Mier

Svet je plný bohatých, skazených a sebaistých mužov. A presne takých milujú hrdinky komédie. Okúzľujúcej Angličanke Josephine (Anne Hathaway) a trošku neohrabanej Američanke Penny (Rebel Wilson) totiž nejde o lásku, ale len a len o peniaze…veľa peňazí. Tieto dve podvodníčky sú jasným dôkazom, že ženské pokolenie netreba podceňovať v nijakom povolaní.

Hug Day

26. júna 2019 o 10:00, námestie Spišskej

Aj v Spišskej Novej Vsi sa bude opäť po roku objímať. Objatie lieči, preto si príďte po jedno (alebo viac) do ulíc mesta, kde budú pripravení dobrovoľníci. Prídu aj spišskonovoveskí hokejisti.

Yesterday – Deň európskeho filmu

27. júna 2019 o 19:00, Kino Mier

Ešte včera sme všetci poznali Beatles. Dnes si však ich pesničky pamätá len jeden človek na svete. Dve legendy britského filmu, oscarový režisér Danny Boyle a scenárista legendárnych komédií Richard Curtis, spojili svoje sily a natočili originálnu a hravú komédiu o hudbe a láske.

Živé sochy

28 a 29. júna 2019, centrum SNV

V piatok a v sobotu ožije centrum Spišskej Novej Vsi opäť. Počas dvoch dní budete mať jedinečnú možnosť vidieť známe živé sochy Big Names. V sprievodnom programe sa predstavia aj rôzne iné umelecké skupiny. Festival Živé sochy je prvým festivalom statického umenia na Slovensku. Po prvýkrát sa uskutočnil v Spišskej Novej Vsi pred dvoma rokmi. Nápad zorganizovať festival živých sôch vznikol v hlave umeleckého riaditeľa Radovana Michalovova, ktorý je zároveň autorom živých sôch Big Names.

BDSKrew – Retepe

28. júna 2019 o 18:00, Dom kultúry Mier

Tanečná škola BDSkrew pozýva na svoju záverečnú show Retepe. Majstri a vicemajstri Slovenska vám v tejto hudobno-zábavnej show predvedú tanec a vášeň. Uvidíte všetky tanečné zložky od najmenších až po tých najstarších v súťažných choreografiách, ale aj nesúťažných zábavných shows, inšpirovaných svetovými speváckymi legendami. Galavečer bude spojený s odovzdávaním plakiet pre najlepších tanečníkov BDSkrew.

Hrdinovia

28. júna 2019 o 19:00, Spišské divadlo

V piatok večer si môžu milovníci divadelného umenia vychutnať premiéru divadelnej hry s názvom Hrdinovia. Majstrovské Timravino dielo je o najnižších pudoch človeka, ale aj o láske a veľkosti ľudského ducha.

Otvorenie letného kúpaliska

29. júna 2019 od 9:00, letné kúpalisko v Spišskej Novej Vsi

Svoje brány otvorí v poslednú júnovú sobotu aj letné kúpalisko v Spišskej Novej Vsi. Tešiť sa môžete na nový areál nafukovacích atrakcií, ktorý bude určený ako deťom, tak i dospelým, ako aj mini detské ihrisko pozostávajúce z pieskoviska, malých šmýkačiek, hojdačiek či detských domčekov.

Spišské folklórne slávnosti

29. – 30. júna 2019, Spišské Podhradie – Spišský salaš

Pestrosť folklóru, tradícií, remesla a gastronómie regiónu Spiša, Slovenska a zahraničia sa predstaví návštevníkom počas 47. ročníka Spišských folklórnych slávností v priestoroch Spišského salaša lokalite Spišského Podhradia. Nadregionálny festival každoročne ponúka pestrú paletu ľudovej kultúry, hudby, tanca, spevu, remesla, gastronómie, historických fotografií, detských hier a spoločenskej zábavy. Počas dvoch dní sa v rámci jednotlivých blokov odprezentuje 746 účinkujúcich a Jarmok remesiel priblíži handmade výrobcov a remeselnú výrobu 30 účastníkov.

Koncerty priateľstva speváckych zborov

29. júna 2019 o 19:00, Evanjelický kostol SNV

Koncert priateľstva speváckeho zboru mesta Grójec (Poľsko) a speváckeho zboru Cantus Villa Nova zo Spišskej Novej Vsi si môžete vychutnať v sobotu večer v Evanjelickom kostole v Spišskej, alebo v nedeľu v kultúrnom dome v Smižanoch o 16:00 hod.

Tajný život maznáčikov 2

30. júna 2019 o 17:00, Kino Mier

Z prvého dielu Tajného života maznáčikov vieme, čo robia naši zvierací kamaráti, vtedy keď nie sme doma. Ak vás to nastrašilo, tak sa pripravte na ďalšie veľké prekvapenie. V pokračovaní zistíte, ako sa vaši miláčikovia vyrovnávajú s veľkými emóciami. A že to sú teda drámy!

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Minuloročný festival statického umenia si môžete pozrieť aj v priloženej galérii.

Veľká fotogaléria: Vychutnajte si atmosféru druhého ročníka Živých sôch
35
Galéria

Hl. foto: festival živé sochy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM