JAB Kultúra

Halloween, koncert či výstava exotického vtáctva: Nový týždeň prinesie v Spišskej rôzne podujatia

Koniec októbra a začiatok novembra prinesie so sebou množstvo podujatí. Pokračovať bude divadelný festival, ale na svoje si prídu všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Halloween, koncert či výstava exotického vtáctva: Nový týždeň prinesie v Spišskej rôzne podujatia
Zdroj: Dnes24.sk

Helverova noc → Divadelný Spiš 2019

28. októbra 2019 o 17:00, Spišské divadlo – Štúdio SD

Aj tento týždeň pokračuje 11. ročník festivalu komorných inscenácií „Divadelný Spiš“. V pondelok je pripravená v štúdiu Spišského divadla komorná dráma o Helverovi a Kláre, ktorí čelia veľkému nebezpečenstvu v podaní zahraničného hosťa, ktorým je slovenské divadlo Vertigo Budapešť.

Filmový klub / Nech je svetlo

29. októbra 2019 o 19:00,kino Mier

Milan má tri deti a aby zabezpečil svoju rodinu, chodí pracovať do Nemecka. Počas návštevy doma cez Vianoce zistí, že jeho najstarší syn Adam je členom polovojenskej mládežníckej skupiny. Chlapec je zapletený do šikanovania a usmrtenia spolužiaka. Otec sa rozhoduje, čo by mal spraviť. Spolu s manželkou Zuzkou pri tom začnú zisťovať skutočnú pravdu o svojom synovi, o svojej rodine, o sebe samých a aj o spoločenstve okolo seba.

Anna Matzová & Ateliér Matz a spol.

30. októbra 2019 o 16:00, Múzeum Spiša

Vernisáž výstavy, ktorá predstaví pôsobenie slávneho ateliéru a jeho históriu v našom regióne prostredníctvom pripomenutia a dokumentácie významnej osobnosti, ženy podnikateľky zo začiatku 20. storočia.

Meno → Divadelný Spiš 2019

30. októbra 2019 o 19:00,­Spišské divadlo

Tohtoročný divadelný festival ukončí divadlo Andreja Bagara z Nitry brilantnou francúzskou konverzačnou komédiou s výborne napísanými dialógmi, v ktorej predstavuje priateľov patriacich k vyššej strednej vrstve Paríža, ktorých deklarované liberálne postoje predsa len narazia na spoločenské predsudky a stereotypy.

Halloweensky lampiónový pochod

31. októbra 2019 o 16:30, Ferčekovce

Blíži sa noc duchov a strašidiel. V mestskej časti Ferčekovce môžete vystrašiť susedov svojimi maskami. Spolu s členmi Športového klubu Ferčekovce môžete zažiť lampiónový pochod. Žiaden účastník v maske bez sladkej dobroty neodíde a tešiť sa môžete aj na teplý čajík. Zraz o 16:30 na ihrisku na Dunajskej ulici.

Čínsky maharadža

31. októbra 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

V posledný októbrový deň pripravilo divadlo Kontra pre divákov nezvyčajný horolezecký thriller o ikonách svetového himalájizmu. Nie je to iba obyčajný horský príbeh. Je to veľmi osobné a inšpirujúce rozprávanie o hľadaní vlastnej cesty, budovaní psychiky, o boji so strachom a vlastnými ohraničeniami. O človeku, ktorý, aby dosiahol to, čo sa zdá byť nemožným, musí ovládnuť svoj strach, umŕtviť myseľ a získať stav absolútnej harmónie ducha a tela.

Koncert Massriot

31. októbra 2019 o 20:00 / Kaviareň eLAra

Prijmite pozvanie na koncert 4-člennej rožňavskej kapely Massriot (rock/metal), ktorá v rámci svojho jesenného turné zavíta aj do Spišskej Novej Vsi.

Oblastná výstava exotického vtáctva

1. až 3. novembra 2019, bývalá SOŠ Banícka

Základná organizácia slovenského zväzu chovateľov Exoty Spišská Nová Ves usporiada v dňoch 1. – 3. novembra 2019 oblastnú výstavu exotického vtáctva. Výstava sa uskutoční v priestoroch na Štefánikovom námestí (bývalá SOŠ Banícka). Výstava bude otvorená pre verejnosť v piatok a v sobotu od od 9:00 do 18:00 hod. Tretí deň v nedeľu od 9:00 do 12:00 hod.

Halloweenska party pre najmenších

2. novembra 2019 od 15:00, Materské centrum Dietka

V prvú novembrovú sobotu sa budú môcť zabaviť aj tí najmenší. V materskom centre Dietka bude veselo. Pripravené budú sútaže, zábavné aktivity, tvorivé dielne, súťaž o najkrajšiu masku, detská diskotéka aj halloweenske občerstvenie.

Rodina Addamsovcov

3. novembra 2019 o 17:00, kino Mier

Myslíte si, že vaša rodina je čudná? Každá rodina je trochu iná, ale rodina Addamsovcov je úplne divná. Sú strašidelní. Sú šialení. A sťahujú sa do nového domova. Veľká zábava začína.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Jesenné obdobie na Spiši zachytené na fotkách si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Pokochajte sa fotkami: Jesenné výjavy zo Spiša
10
Galéria
Zdroj: Peter Olekšák

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM