JAB Kultúra

Je dobré o nich vedieť: 10 akcií, ktoré radíme tento týždeň zažiť v Spišskej

Je dobré o nich vedieť. Vybrali sme pre vás 10 podujatí, ktoré počas tohto týždňa radíme navštíviť v našom meste. Tu sú...

Ilustračný obrázok k článku Je dobré o nich vedieť: 10 akcií, ktoré radíme tento týždeň zažiť v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

O Rómeovi a Júlii

26. júna 2018 o 19:30, divadlo Kontra

Do divadla Kontra zavíta v utorok večer hosť z Ukrajiny. Príbeh obrovskej sily lásky. Arménka Margarita a Azerbajdžanec Abulfaz. Predstavenie, ktoré ohromí svojou silou predstaví Lena Dudych – absolútna herecká extra trieda! Predstavenie bude v ruskom jazyku.

Hug Day

27. júna 2018, Radničné námestie

V našom meste sa bude v strede týždňa aj objímať. 7. ročník podujatia Hug Day sa uskutoční v posledný júnový týždeň. Hug Day je najväčšie podujatie svojho druhu, do ktorého sa zapájajú stovky dobrovoľníkov. Tí sa vydajú do ulíc, aby svojím objatím potešili ľudí vôkol seba.

Dvorné dialógy

27. júna 2018 o 16:00, Múzeum Spiša

Nemecký jazyk so slovenčinou boli od stredoveku do prvej polovice 20. storočia najpoužívanejšie jazyky na Spiši. Jedným z mála sídiel v našom regióne, kde sa ešte hovorí nemeckým nárečím, je obec Chmeľnica. Keďže sa v posledných desaťročiach vo všeobecnosti prejavuje trend výrazného ústupu používania tradičných nárečí, vyvstáva potreba uchovať ich v podobe vydávania slovníkov. Najnovším vydavateľských počinom v tomto smere je vydanie Chmeľnického nárečového slovníka, ktorého slávnostná prezentácia sa uskutoční v rámci Dvorných dialógov 55. Marta Krafčíková počas podujatia priblíži postup prác na tvorbe slovníka i špecifiká chmeľnického nárečia.

Psí detektív

28. júna 2018 o 17:00, kino Mier

Jeden z najlepších policajných psov sa musí v prestrojení zúčastniť prestížnej výstavy psov, aby so svojím partnerom z FBI odhalili gang medzinárodných pašerákov zvierat. Rodinnú komédiu si môžete vychutnať vo štvrtok podvečer v kine Mier.

Novejša Graffity Jam

29. júna 2018 o 11:00, dvor bývalého CVČ

Koniec školského roka môžete stráviť aj v spoločnosti mladých umelcov,, ktorý pripravili novinku v priestoroch bývalého Centra voľného času na Levočskej ulici. Dvor sa bude zdobiť rukami talentovaných grafitty umelcov z Košíc na bohatý tanečný program a o hudbu sa postarajú šikovní lokálni dídžeji ako Walky, Hoffman, Cycles, či Dreadie. Na pódiu počas dňa predstaví svoje schopnosti tanečná skupina Denzz Industry a aj Black ladies. V podvečerných hodinách sa môžete tešiť na koncert kapely Weedhouse.

Vínohľady

29. júna 2018 o 17:00, Čajovňa Alchýmka

Posedenie pri teplom alebo chladenom nápoji vám spríjemnia Vika Kudríkova alias @srdcevponozke a Matej Bazár, ktorého môžete poznať z Instagramu pod prezývkou @ten_matthew. Matej predstaví svoje fotky a Vika svoje básne spolu s hudobným doprovodom. Debatovať sa bude o umeleckej tvorbe, inšpirácií, Instagrame, fotení a písaní. Na mieste si môžete zakúpiť zbierku básní Ponožka v srdci.

Lekárom proti svojej vôli

29. a 30. júna 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Výbornú francúzsku komédiu sršiacu vtipom, sarkazmom a skvelými dialógmi uvedie Spišské divadlo v premiére na konci týždňa. Autor v tejto hre zosmiešňuje zlé ľudské vlastnosti, ako sú: pokrytectvo, chamtivosť, opitosť a nadradenosť. Hlavný hrdina Sganarelle, pod hrozbou ďalšej bitky, musí predstierať, že je lekárom, ktorý dokáže vyliečiť každú chorobu. Má vyliečiť dcéru pána Géronteho, ktorá zrazu onemela, ale to len z toho dôvodu, že ju otec chce vydať proti jej vôli. Potom, čo sa mu chce Géronte štedro odmeniť, sa mu toto povolanie zapáči a chce zostať lekárom už navždy…

The Kings of Summer

30. júna 2018 o 19:00, Športová hala

Najstaršia slovenská organizácia MMA – PCF – PitCageFighting, známa svojou kvalitou zápasov a skvelou hudobnou a svetelnou šou prináša 18. pokračovanie svojich veľmi úspešných turnajov MMA, tentoraz s podtitulom The Kings of Summer. Turnaj prinesie 12 kvalitných zápasov, ktoré svojou vyrovnanosťou zaručia skvelý zážitok. Diváci sa môžu už tradične tešiť na skvelú svetelnú a hudobnú šou, ktorú opäť podporí svojím celovečerným vystúpením jeden z najlepších slovenských dídžejov – DJ Hajtkovič spolu s tanečnou šou.

Žena v čiernom

30. júna 2018 o 19:30, divadlo Kontra

Divadelná hra, ktorá je originálna a zároveň v tradícii svojho druhu: je ambicióznou produkciou. Je to návrat k mágii rozprávania príbehov a živej prítomnosti herca na scéne. Pripravte sa na strhujúce, čisté divadlo, opierajúce sa o umenie slova, ktoré iba za pomoci minimálnej scénografie vybuduje neopakovateľnú atmosféru, prebudí vašu predstavivosť a vyvolá nezabudnuteľné emócie.

Giňolove starosti

1. júla 2018 o 16:00, pódium pred Redutou

V prvý júlový deň si popoludní príde na svoje mladšia aj staršia generácia. V rámci kultúrneho leta štartuje o 16:00 rozprávka pre deti v podaní bábkového divadlo Anima z Prievidze. Po predstavení spríjemní nedeľné popoludnie koncert kapely Trio Majorán zo Spišskej Novej Vsi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM