JAB Kultúra

Koncert, ples či divadlo: Odštartoval posledný januárový týždeň

Ani sme sa nenazdali a prvý mesiac v novom roku už máme za sebou. V Spišskej si počas neho môžete užiť rôzne kultúrne podujatia. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Koncert, ples či divadlo: Odštartoval posledný januárový týždeň
Zdroj: Dnes24.sk

Príliš osobná známosť

27. januára 2020 o 19:00 hod., kino Mier

Film o láske k mužom, k deťom, k sebe samým, o zodpovednosti za tých, ktorých milujeme, aj za tých, ktorí ich milovali pred nami. Tri ženy. Tri podoby lásky. Tri príbehy radosti i bolesti, šťastia aj smútku. Príliš osobná známosť podľa knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik Urbaníkovej. Réžie filmu sa opäť ujala Marta Ferencová. České ženské trio v hlavných úlohách – Elišku Balzerovú, Tatianu Dykovú a Petru Hřebíčkovú doplnia slovenskí herci Ľuboš Kostelný a Marián Mitaš, Chorvát Janko Popović Volarić a srbskí herci Branislav Trifunović a Predrag Manojlović.

Žena v čiernom

28. januára 2020 o 19:00 hod., divadlo Kontra

Brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá zhustne tak, až sa bude dať krájať. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na Úhorných močariskách si môžete vychutnať v divadle Kontra. Tajomný a znepokojivý dej vás doslova priklincuje k sedadlám!

Filmový klub / Srdcová kráľovná / SCANDI 6

28. januára 2020 o 19:00 hod., kino Mier

V januári prináša Film Europe do kín už po šiesty krát Severskú filmovú lekciu Scandi. Ako prvý si môžete pozrieť film o úspešnej právničke Anne, ktorá žije v krásnom modernom dome s dvomi dcérami a manželom, lekárom Petrom. Jej perfektný život ohrozí až príchod Petrovho problematického syna z predchádzajúceho vzťahu. Anna s ním naviaže intímne puto. Čo sa zdalo byť iba flirtom, sa rýchle premení v znepokojivý príbeh sily, zrady a zodpovednosti s ničivými dôsledkami.

O prírode v pivničke 25

29. januára 2020 o 16:30 hod., Múzeum Spiša

Múzeum Spiša pripravilo ďalšiu prednášku z cyklu „O prírode v pivničke“, ktorý vám prináša aktuálne zaujímavosti zo sveta prírody. Na prednáške s názvom Tuhá zima vonku duje, čaj z byliniek telo hreje sa dozviete užitočné informácie o obsahových látkach liečivých rastlín, ich zbere a využívaní liečivých rastlín na prípravu čajovín. Spomínané poznatky a rady poskytne botanička Východoslovenského múzea v Košiciach.

Lekárom proti svojej vôli

30. januára 2020 o 19:00 hod., Spišské divadlo

Autor v tejto hre zosmiešňuje zlé ľudské vlastnosti, ako sú pokrytectvo, chamtivosť, opitosť a nadradenosť. Hlavný hrdina Sganarelle, pod hrozbou ďalšej bitky, musí predstierať, že je lekárom, ktorý dokáže vyliečiť každú chorobu. Má vyliečiť dcéru pána Géronteho, ktorá zrazu onemela, ale to len z toho dôvodu, že ju otec chce vydať proti jej vôli. Potom, čo sa mu chce Géronte štedro odmeniť, sa mu toto povolanie zapáči a chce zostať lekárom už navždy.

Ženy on line: Unikátna brošňa

31. januára 2020 od 16:00hod., Galéria umelcov Spiša

Projekt ŽENY ON LINE je zameraný na podporu kreativity znevýhodnených skupín žien prostredníctvom realizácie tradičných a netradičných výtvarných techník. Cieľom je motivovať ženy ku kreatívnym voľno-časovým aktivitám, obohatiť ich kultúrny život a získať nové skúsenosti a zručnosti v oblasti výtvarného umenia.

Labková patrola: Pripravení pomáhať a zachraňovať!

31. januára 2020 o 17:00hod., kino Mier

Najmenší si opäť prídu na svoje. Labková patrola sa vracia do kín a tento raz sa vám partička psích záchranárov na čele s chlapcom Ryderom predstaví v špeciálnom pretekárskom filme. V Adventure Bay sa schyľuje k veľkolepým automobilovým pretekom a kamaráti Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma a Skye pomáhajú s prípravami. Labky spolu vytvoria servisný tím pre svojho obľúbeného pretekára a tešia sa, že mu pomôžu zvíťaziť.

Manželské hry

31. januára 2020 o 19:00 hod., Spišské divadlo

Dej sa odohráva počas navonok pokojného večierka dvoch partnerských dvojíc. Komické situácie zo začiatku hry sa začínajú meniť na dramatické v okamihu, kedy vychádza najavo, že títo štyria ľudia sú poprepletaní radom rozličných vzťahov, ktoré doteraz neboli verejné a známe ich partnerom. Nakoniec hra dospeje k veľmi prekvapivému rozuzleniu. Zupančičovi sa v tomto malom majstrovskom diele podarilo cez rad skvele napísaných humorných situácií vyjadriť pocity ľudí v dnešných partnerských vzťahoch – so všetkými úprimnosťami, hrami, cynizmom a jediným možným neúprosným koncom.

Ples v maskách

1. februára 2020 o 19:00 hod., Park Hotel Čingov

Plesová sezóna je v plnom prúde a plesať sa bude aj v maskách. Čaká na vás zábava, výborné jedlo, dobrá hudba a tento rok aj fotobúdka. Do tanca zahrá DJ Tom a nebude chýbať ani tombola.

Bon Bon Trio

1. februára 2020 o 20:00 hod., Broadway Pub & Music Venue

Nenechajte si ujsť koncert Bon Bon tria, ktoré uvedie piesne s parížskom tématikou. Hudobný program plný pohody, zložený zo šansónov a svetových hitov prerobených do tejto podoby. Repertoár: Edith Piaf, Juliette Gréco, Yan Tiersen, Queen, Astor Piazzolla, Beatles, Goran Bregovič, Michael Jackson, ZAZ, Nat King Cole, Sting. Účinkujú: Petra Humeňanská Sedláková (spev), Marcela Cmorejová (akordeón, saxofón), Katarína Kozelková (violončelo)

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

A užiť si zábavu môžu aj najmenší každý deň priamo pred Redutou, kde sa nachádzajú snehové atrakcie. Kliknite na galériu.

OBRAZOM: Najmenší si užívajú sneh priamo v centre Spišskej
12
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM