JAB Kultúra

Ktoré si vyberiete? Naj akcie, ktoré sa počas tohto týždňa uskutočnia v Spišskej a okolí

Naša redakcia vybrala spomedzi tohtotýždňových akcií v Spišskej Novej Vsi a okolí také, ktoré považujeme za tie naj. Necháte sa zlákať?

Ilustračný obrázok k článku Ktoré si vyberiete? Naj akcie, ktoré sa počas tohto týždňa uskutočnia v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Desmod /Teatro set 2018

28. januára 2019 o 19:00, Dom kultúry Mier

Jeden zo série koncertov TEATRO SET sa uskutoční v Spišskej Novej Vsi. Veľa hudby s vtipným doprovodom moderátora, ktorý spolu s Kulym komunikuje s publikom. Divák bude mať možnosť žiadať zahratie konkrétnej skladby a dokonca s venovaním. Jednoducho „divák nič nemusí, ale môže všetko…“

Filmový klub / McQueen

29. januára 2019 o 19:00, kino Mier

Príbeh Alexandra McQueena je moderný, aj keď trochu gotická rozprávka o obyčajnom chlapcovi z robotníckeho Východného Londýna, ktorý spútal vlastných démonov a stal sa globálnou hviezdou módneho návrhárstva. Film McQueen sleduje mimoriadny osud jedného z najvýraznejších umelcov nášho tisícročia, ktorý sa v 27 rokoch postavil do čela Givenchy, aby následne založil svoju vlastnú úspešnú módnu značku.

Ujo Váňa (a tí druhí)

30. januára 2019 o 19:00, štúdio Spišského divadla

Svetový a slávny ruský dramatik A. P. Čechov je majstrom v kreslení komických ľúbostných situácií. Aj v scénach z vidieckeho života v Ujovi Váňovi nám zobrazil niekoľko dvojíc, ktoré hľadajú skutočné hodnoty života v láske, ktorá sa však nenaplní.

Autor

31. januára 2019 o 19:00, divadlo Kontra

Hosť divadla Kontra. Po dvoch komédiách (Chutilo vám, páni? a Zo ZOO) je táto hra pre zmenu o osude jediného človeka – autora. Autor predstavuje pracujúceho tvora, ktorý musí vytvoriť originálny zábavný program, inak príde o všetko.

Detský Disneyland

1. februára 2019 od 14:00, športová hala

Na konci pracovného týždňa si prídu na svoje najmä tí najmenší. V športovej hale na nich budú čakať nafukovacie atrakcie, maľovanie na tvár, rozprávkoví priatelia a kopa iných atrakcií.

Spišský Rifľový Bál

1. februára 2019 o 18:00, hotel Čingov, Slovenský raj

Ak by ste si radi zatancovali na plese, ale nevonia vám garderóba, práve pre vás je tu Spišský Rifľový Bál. Jeho šiesty ročník sa bude konať v nádhernom prostredí Slovenského raja vo Wellness & Kongres Hoteli Čingov. Plesovú noc vás spríjemní okrem iného aj známy slovenský spevák Pavol Hammel.

Rysavá jalovica

1. februára 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Nezabudnuteľná klasická slovenská komédia, v ktorej sa stretnú dvaja kmotrovia Adam Krt a Adam Trnka v čase vianočných sviatkov na mrhanovskom jarmoku. Slovo dá slovo a Krt od Trnku kúpi mladú jalovičku. Pri výdatnom zapíjaní dobrého obchodu, im však jalovica zmizne priamo spred krčmy. Duchovní kmotrovia sa rýchlo rozkmotria. Adama Krta čaká strastiplná cesta domov, na konci ktorej ho čakajú výčitky jeho jazyčnatej ženy Evy…

Verejné preteky v behu na lyžiach

2. februára 2019 od 9:00, Grajnár

Príležitosť zalyžovať si a zmerať sily s inými lyžiarmi môžete využiť v sobotu doobeda na Grajnári, kde sa uskutoční ďalší ročník tradičných pretekov v behu na lyžiach. Súťažiť sa bude podľa vekových kategórií a každý účastník dostane účastnícky list a nebude chýbať ani občerstvenie v podobe čaju a gulášu.

Až tri v taňcu na vidermaňcu

2. februára 2019 o 19:00, Spišské divadlo

V minulosti, no i v súčasnosti, v každej dedine boli a sú muži, ktorým máloktorá dievka – a veru aj nejedna žena – dokázala odolať. A najhoršie, čo sa takému mladému playboyovi môže stať je, že sa zaľúbi. Divadelná hra o ľúbostnom trojuholníku zo Sepešoviec poprepletaná humornými dialógmi v spišskom nárečí vám určite príde vhod v sobotu večer.

Tri zlaté vlasy deda Vševeda

3. februára 2019 o 16:00, Spišské divadlo

Príbeh chudobného Plavčíka, ktorý sa vyberie na dlhú dobrodružnú cestu za tajomným dedom Vševedom, aby získal od neho tri zlaté vlasy a mohol sa tak oženiť s princeznou. Je to nebezpečná úloha, pretože doteraz sa ešte nikdy nikto odtiaľ živý nevrátil…

Ženy v behu

3. februára 2019 o 19:00, kino Mier

Komédia o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety. Věra prežila s Jindřichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať. Dcéry sa však do behania veľmi nehrnú. Majú úplne iné starosti…

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V priloženej fotogalérii si môžete vychutnať krásne zimné zábery z okolia Spišskej.

Nasnímaná bola neďaleko Spišskej a poteší vaše oči: Zimná nádhera na FOTKÁCH
11
Galéria
Zdroj: Peter Olekšák

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM