JAB Kultúra

Ktoré z nich oslovia vás? Takéto zaujímavé akcie budú tento týždeň v Spišskej

Je tu nový týždeň a tešiť sa môžete aj na rôzne podujatia v našom meste. Ktoré odporúčame zažiť? Pozrite si to v jednom balíku.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré z nich oslovia vás? Takéto zaujímavé akcie budú tento týždeň v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Spomienková slávnosť

28. augusta 2018 o 14:00, Pamätník osloboditeľov

Mesto Spišská Nová Ves pozýva pri príležitosti 74. výročia SNP na spomienkovú slávnosť spojenú s kladením vencov, ktorá sa začne o 14:00 hod pred Pamätníkom osloboditeľov na Radničnom námestí.

Letná čitáreň Infomúzejky

29. augusta 2018 o 8:00, Múzeum Spiša

Každú stredu počas letných prázdnin si na nádvorí múzea môžu čitatelia prečítať knihy a periodiká dostupné v múzeu. Chýbať nebude citrónovo-mätové osvieženie a letný kvíz, ktorého najúspešnejší riešiteľ bude odmenený.

(H)riadky

29. augusta 2018 o 17:30, Čajovňa Alchýmka

Autorská tvorba dvoch rozličných svetov na hranici medzi dospelosťou a životom v neustálom mladom duchu. Svoju tvorbu vám uprostred posledného prázdninového týždňa predstavia Veronika Lorková a Ján Pramuk. Popri poézii a próze je pripravená aj beseda a scénický tanec v podaní jedinečných Black Ladies.

Fajna Folklórna Fotka

30. augusta 2018 o 16:30, Spišské osvetové stredisko

Vernisáž najlepších fotografií, ktoré boli prihlásené do 5. ročníka súťaže. Účastníci mohli prispieť svojimi fotografiami do 2 kategórií: 1. Čiernobiela fotografia a 2. Farebná fotografia. Ústrednou témou súťaže bol „Život v kroji“. Cieľom bolo zdokumentovať život reprezentantov slovenského folklóru a pestrosť ľudových krojov z celého Slovenska. Fotografi mohli zachytiť aj slovenské ľudové zvyky a tradície. Do súťaže sa zapojilo 36 autorov s 202 fotografiami, pričom na výstavu postúpilo 79 fotografií.

Dni mesta

31. augusta – 1.septembra 2018 , centrum Spišskej

Už v piatok zaplnia centrum nášho mesta remeselníci, rytieri, šermiari a rôzni umelci. Spišská Nová Ves organizuje už 23. ročník trhu ľudových remesiel, ktorý je každoročne spojený s tradičnou akciou Dni mesta. Okrem tradičných majstrov, ktorí priblížia prostredníctvom stánkov svoje umenie, počas obidvoch dní nebude chýbať ani bohatý kultúrny program či rôzne sprievodné akcie.

Ružový pochod

31. augusta 2018 o 16:00 , Radničné námestie

Občianske združenie Venus pripravil v posledný augustový deň už 4. ročník Ružového pochodu za zdravé ženy. Pochod bude súčasťou tradičného podujatia Dni mesta a začne pred budovou Reduty o 16:00 hod.

Večerný výstup aj prehliadka múzea

31. augusta 2018, kostolná veža, múzeum

V piatok večer si môžu domáci aj návštevníci mesta vychutnať komentové prehliadky výstavy – Premeny námestia v Múzeu Spiša o 18:00 a 19:00 hod. Pre všetkých, ktorí sa preukážu vstupenkou z komentovanej prehliadky výstavy je zadarmo pripravený aj večerný výstup do kostolnej veže rím.-kat. kostola Nanebovzatia Panny Márie. Vstupy o 19:15 a o 20:15.

Beh Novoveskou Hutou

2. septembra 2018 od13:00, Novoveská Huta

Občianske združenie Novoveská Huta, Občianske združenie ŠK ROHALS a Mesto Spišská Nová Ves pripravili už 13. ročník Behu Novoveskou Hutou. Behať sa bude po asfaltovej ceste, pričom v kategóriách dospelých sa pobeží nie len po zastavanej časti, ale aj do krásnej prírody Novoveskej Huty. Súčasťou bude aj kultúrny program.

Smelé mačiatko

2. septembra 2018 o 15:30, kino Mier

Nezbedné mačiatko, Klbko, žije so svojím trochu lenivým a pohodlným otcom, Fúzikom, v maličkom apartmáne v srdci veľkomesta. Klbko sa rád díva na svet z okna svojho domova a sníva o tom, že raz spozná všetko to neznáme tam vonku. Vďaka svojej vynaliezavosti sa mu podarí zostrojiť si skutočnú lietajúcu raketu, na ktorej sa vyberie hľadať bájny Mačací raj… Príbeh o sile lásky otca k svojmu synovi plný dobrodružstiev a nových priateľstiev chytí za srdce nielen všetkých milovníkov mačiek.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM