JAB Kultúra

Naj podujatia predĺženého víkendu v Spišskej: Vyrazíte na ne aj vy?

Predĺžený víkend je tu. Vybrali sme naj akcie, ktoré ponúkne v našom meste. Zoznámte sa s nimi bližšie.

Ilustračný obrázok k článku Naj podujatia predĺženého víkendu v Spišskej: Vyrazíte na ne aj vy?
Zdroj: TASR

Pavarotti

5. júla 2019 o 19:00, kino Mier

Meno Pavarotti pozná celý svet. Hudobná ikona, ktorá svojím významom, umením a popularitou ďaleko prekročila hranice operného žánru. Dokument o ňom, ale nie je len filmom o celebrite, je to predovšetkým hlboký portrét samotného Luciana. Dokument Pavarotti ukazuje, aký bol, ako žil, čo ho poháňalo dopredu, z čoho mal obavy a strach, čo ho trápilo, čo ho robilo šťastným. Popri verejných záberov z vystúpení alebo televízie tvorcovia získali a využili množstvo súkromných videozáberov od jeho priateľov, spolupracovníkov, rodiny a manželky. Väčšina z unikátnych záberov a osobných hovorov s Pavarottim doteraz nevidelo svetlo sveta, Pavarotti je na nich medzi svojimi najbližšími otvorený a úprimný.

Hippie Happy Tour Juraja Hnilicu

5. júla 2019 o 20:00, Zlatá pivnička

V piatok podvečer si môžete vychutnať príjemný koncert z letného turné Juraja Hnilicu – Hippie Happy Tour na letnej terase, kde zažijete nielen kultúrne potešenie, ale tiež originálne občerstvenie.

Davey by to tak chcel

6. a 7. júla 2019 o 19:30, Divadlo Kontra

Čierna komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odololať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky. Prvé uvedenie na Slovensku od autorky megaúspešného titulu „Kamene vo vreckách“, ktorý sa hral v Kontre viac ako 10 rokov.

Letné kino / Madam slúžka

6. júla 2019 o 21:15, Radničné námestie

V rámci letného kina si pred Redutou môžete v prvú júlovú sobotu vychutnať prvý film. Bohatý a dobre situovaný americký pár Anne a Bob sa rozhodne okoreniť svoj upadajúci vzťah a presťahuje sa do zámku v romantickom Paríži. Pri príprave zvlášť luxusnej večere pre priateľov, poverčivá a arogantná pani domu zistí, že pri stole je prestreté len pre 13 hostí a to vo svojej poverčivosti, v žiadnom prípade nemôže dovoliť. Hostiteľka teda vymyslí plán. Trvá na tom, aby sa jej verná slúžka Mária prestrojila za tajomnú španielsku šľachtičnú, čím odvráti „nešťastie“ pri jej stole. Ale stačí trochu viac vína a Maria si to začne pri stole užívať. 

Promenádne podujatia

7. júla 2019 o 16:00, Radničné námestie

Kultúrne leto a s ním spojené promenádne podujatia odštartujú v nedeľu popoludní rozprávkou pre deti s názvom Sofia z predmestia v podaní divadla na hojdačke. Po nej vám nedeľné popoludnie spestrí koncert country duo zo Spišského Podhradia – Weteráni a country tanečná skupina (seniori) zo Spišskej Novej Vsi – Montana.

Koncert na Zázemí

7. júla 2019 o 17:00, Komunitná záhrada Zázemie, sídl. Mier, Vyšná hať 

V nedeľu sa pod hlavičkou Nahatého muža budú konať na ZáZeMí dva koncerty. Prvým bude vystúpenie japonského hudobníka Hanakuso. Support zabezpečí starý známy Dáša Fon Fľaša. Okrem hudby sa môžete tešiť aj na chutný vegánsky guláš a alko/nealko pivko.

Sofia z predmestia

7. júla 2019 o 17:30, sídlisko Západ pri CVČ Adam

Autorský príbeh o múdrom dievčatku zo sídliska, ktoré vtipne poukáže na rôzne prešľapy dospelých. Nemajú na nič čas a možno už zabudli, že aj oni boli kedysi deťmi. Uponáhľaný svet ich ženie za prácou, slepými víťazstvami, či do hypermarketov za novými zbytočnosťami. Pritom pre zdravý a radostný život detí je dôležitejší práve čas, ktorý im venujeme.

Tretí ročník festivalu Živé sochy je už za nami. Zábery z neho si však môžete v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Naše mesto zažilo 3. ročník festivalu Živé sochy: Pozrite si to na FOTKÁCH
46
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM