JAB Kultúra

Najmenší budú plesať, starších potešia Kollárovci: Takýto týždeň nás čaká v Spišskej

Odštartoval ďalší pracovný týždeň v ktorom okrem práce budete môcť na zrelaxovať na rôznych podujatiach , ktoré sa chystajú v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Najmenší budú plesať, starších potešia Kollárovci: Takýto týždeň nás čaká v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Maľovanie na textil

21. januára 2020 o 16:30 hod., Spišské osvetové stredisko

Workshop so skúsenou lektorkou Zdenkou Koštialovou, kde si budú môcť účastníci vyskúšať techniku maľovania na textil a tiež farbami v spreji si môžete vyskúšať v utorok popoludní. Každý si odnesie vlastnoručne ozdobenú plátenú tašku.

Filmový klub / Môj príbeh

21. januára 2020 o 19:00 hod., kino Mier

Mladá sirota Elizabeth rezignuje na úspešnú kariéru baletky k vôli svojej osudovej láske. Muž jej srdca má však dvojitú tvár, a tak sa život s ním stane peklo. Elizabeth musí bojovať o vlastné prežitie. Počas jedinej chvíle sa z krásnej ženy stane obluda bez tváre a budúcnosti. Počas nekonečnej liečby prichádza Elizabeth k presvedčeniu, že je na konci svojej cesty, že nemá význam bojovať a najlepšie je sa vzdať. Tento stav podporuje ešte aj alkoholom. Veľký zásah do bezútešnej situácie je poskytne jej teta, ktorá donúti Elizabethu k naštartovaniu sa začať opäť plnohodnotne žiť.

Koncert ZUŠ / Interpretácie klasiky

22. januára 2020 o 17:00 hod., Galéria umelcov Spiša

Koncert v galérii v spolupráci so Základnou umeleckou školou v Spišskej Novej Vsi. Hudobníci predstavia diela hudobných skladateľov 20. a 21. storočia: skladby pre husle z pera Američana Georga Perlmana, nemeckého autora Nicolausa Adolfa Hubera, gitarové skladby kubánskeho skladateľa Lea Brouwera, či poľskej gitaristky Tatiany Stachak. Výber inštrumentálnych skladieb dotvoria aj slovenskí autori, a to Ján Melkovič – rodák zo Starej Ľubovne, výborný kontrabasista, hudobný skladateľ, dobre známa a výrazná osobnosť Radošinského naivného divadla. Štruktúru klasických skladieb dotvoria aj žiaci literárno-dramatického odboru s interpretáciou Ódy na Važeckú jaskyňu, ktorú bravúrne opísal Janko Silan.

Otvorené manželstvo

22. januára 2020 o 18:00 hod., Dom kultúry Mier

Dlhoročný manželský pár hľadá oživenie stratenej vášne – manžel je nenapraviteľný sukničkár, ktorý však za nič na svete nechce odísť od svojej ženy a submisívna manželka je ochotná akceptovať všetko, len aby neostala sama. Ale dokedy je možné chodiť s krčahom po vodu, kým sa povestné uško neodtrhne? Nič však nie je také dramatické, ako sa na prvý pohľad zdá a aj neriešiteľné problémy majú riešenie. V divadelnej komédii sa predstavia Anka Šišková a Ady Hajdu.

Krásne je v Tatrách

23. januára 2020 o 19:00 hod., Spišské divadlo

Keď sa v Tatrách náhodou stretnú mafiáni s ministrom vnútra, vzniká neuveriteľná komédia omylov. Zabaviť sa pri tejto skvelej komédii môžete v Spišskom divadle vo štvrtok večer.

Jazyková kaviareň

24. januára 2020 od 18:00 hod., Kaviareň Mlynček

Mlynček pripravil v poradí 13. jazykovú Novejšu, na ktorej môžeš rozprávať v anglickom, nemeckom či španielskom jazyku. Môžete to okúsiť na vlastnej koži, zahodiť zábrany v komunikácii, spoznať nových ľudí či pokecať o zaujímavých témach. Vítaní sú naozaj všetci.

Ples malých Spišiačikov

25. januára 2020 o 15:00 hod., Detský svet, OC Madaras

Už 7. rok sa budú zabávať aj tí najmenší na plese malých Spišiačikov. Čaká ich množstvo hudby, zábavy, tanca, hier, súťaží a mnoho ďalšieho. Nebude chýbať ani vyhlásenie kráľa a kráľovnej plesu , občerstvenie či bohatá tombola.

KineDok: BATAstories

25. januára 2020 o 18:00 hod., Čajovňa Alchýmka

Peter Kerekes troma hlavnými rovinami rozprávania: životopisná – sleduje osudy zakladateľov firmy, súčasná – mapuje aktuálny stav globálneho kapitalizmu a spomienková – postavená na výpovediach českých a slovenských „baťamanov“ roztrúsených po celom svete podáva obraz o svetoznámych československých podnikateľoch, o Baťovcoch.

Perinbaba

26. januára 2020 o 16:00 hod.,Spišské divadlo

Nesmrteľný príbeh o rozprávkovej Perinbabe, v ktorom láska a dobro porazia zlobu a chamtivosť si môžu menší, no aj väčší milovníci tejto rozprávky pozrieť v Spišskom divadle v nedeľu popoludní. Nebude chýbať ani zubatá.

Kollárovci

26. januára 2020 o 17:00 hod., Dom kultúry Mier

Kapela Kollárovci je originálnym zoskupením mladých, talentovaných hudobníkov. Svojím hudobným umením zabávajú a rozveseľujú už mnoho rokov poslucháčov doma i za hranicami Slovenska. Ich živá hudba, temperamentný spev a humorné slovo vytvárajú nezabudnuteľnú atmosféru a svojím goralským temperamentom si získavajú priazeň u mnohých fanúšikov. Nosným pilierom ich repertoáru je slovenská ľudová pieseň, ktorá vďaka Kollárovcom dostáva nový šat, príjemný aj pre tých, ktorí tento žáner nikdy nevyhľadávali.

Verejné korčuľovanie

26. januára 2020 o 17:30 hod.,Zimný štadión

Nedeľný podvečer môžete stráviť aj aktívne na Zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Na svoje si prídu milovníci korčuľovania, pre ktorých bude štadión otvorený dve hodiny.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM