JAB Kultúra

Necháte sa zvábiť? Novovešťania, tu by ste tento týždeň veru nemali chýbať...

Necháte sa zlákať aj vy? Novovešťania, tento týždeň by ste nemali chýbať na týchto zaujímavých akciách v našom meste. Sledujte naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Necháte sa zvábiť? Novovešťania, tu by ste tento týždeň veru nemali chýbať...
Zdroj: Dnes24.sk

Aj slnko je hviezda

1. júla 2019 o 19:00, kino Mier

Daniel je romantik, ktorý verí na osud. Keď stretne Natašu, okamžite preskočí iskra. Nataša je však nútená opustiť Ameriku, a preto bojuje s pocitom, ktorý ju k Danielovi priťahuje. Daniel si však myslí, že ich stretnutie nebolo náhodné a že sú si predurčení.

Tvorivé dielne pre deti

2. až 5. júla 2019 od 9:00, Galéria umelcov Spiša

Počas obdobia letných prázdnin môžete využiť aj pestrú ponuku tvorivých dielní realizovaných v príjemnom prostredí galerijnej Záhrady umenia. Každý týždeň bude pripravená nová tvorivá dielňa. V prvý prázdninový týždeň si v dielni vyskúšate atypickú formu suchej ihly – vyrývanie základnej matrice do tetrapaku. Na dielne je potrebné vopred sa nahlásiť.

Bleskový Manu

4. júla 2019 o 10:00, kino Mier

Malý Manu je výborný letec a teší sa na skúšku z lietania, ktorú musí podstúpiť každá čajka, aby sa mohla s celým kŕdľom bezpečne vydať na zimu do južných krajín. Nešťastnou náhodou ale skončí ako zmoknutá sliepka v mori a musí si vypočuť posmešky od mladších čajok a výčitky od tých dospelých. Na morskú čajku je totiž nezvyčajne malý a nie je sa čo čudovať. V skutočnosti je Manu dážďovník, medzi čajky sa ako mláďa tak nejako omylom priplietol, získal si srdcia jedného páru a už s nimi zostal. Hippie Happy Tour Juraja Hnilicu 7. 2019 / 20:00 / Zlatá pivnička, Letná 72 

Hippie Happy Tour Juraja Hnilicu

5. júla 2019 o 20:00, Zlatá pivnička

V piatok podvečer si môžete vychutnať príjemný koncert z letného turné Juraja Hnilicu – Hippie Happy Tour na letnej terase, kde zažijete nielen kultúrne potešenie, ale tiež originálne občerstvenie.

Davey by to tak chcel

6. a 7. júla 2019 o 19:30, Divadlo Kontra

Čierna komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odololať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky. Prvé uvedenie na Slovensku od autorky megaúspešného titulu „Kamene vo vreckách“, ktorý sa hral v Kontre viac ako 10 rokov.

Letné kino / Madam slúžka

6. júla 2019 o 21:15, Radničné námestie

V rámci letného kina si pred Redutou môžete v prvú júlovú sobotu vychutnať prvý film. Bohatý a dobre situovaný americký pár Anne a Bob sa rozhodne okoreniť svoj upadajúci vzťah a presťahuje sa do zámku v romantickom Paríži. Pri príprave zvlášť luxusnej večere pre priateľov, poverčivá a arogantná pani domu zistí, že pri stole je prestreté len pre 13 hostí a to vo svojej poverčivosti, v žiadnom prípade nemôže dovoliť. Hostiteľka teda vymyslí plán. Trvá na tom, aby sa jej verná slúžka Mária prestrojila za tajomnú španielsku šľachtičnú, čím odvráti „nešťastie“ pri jej stole. Ale stačí trochu viac vína a Maria si to začne pri stole užívať. 

Promenádne podujatia

7. júla 2019 o 16:00, Radničné námestie

Kultúrne leto a s ním spojené promenádne podujatia odštartujú v nedeľu popoludní rozprávkou pre deti s názvom Sofia z predmestia v podaní divadla na hojdačke. Po nej vám nedeľné popoludnie spestrí koncert country duo zo Spišského Podhradia – Weteráni a country tanečná skupina (seniori) zo Spišskej Novej Vsi – Montana.

Sofia z predmestia

7. júla 2019 o 7:30, sídlisko Západ pri CVČ Adam

Autorský príbeh o múdrom dievčatku zo sídliska, ktoré vtipne poukáže na rôzne prešľapy dospelých. Nemajú na nič čas a možno už zabudli, že aj oni boli kedysi deťmi. Uponáhľaný svet ich ženie za prácou, slepými víťazstvami, či do hypermarketov za novými zbytočnosťami. Pritom pre zdravý a radostný život detí je dôležitejší práve čas, ktorý im venujeme.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Spišská zažila festival Živých sôch. Zábery z neho nájdete v priloženej galérii.

Naše mesto zažilo 3. ročník festivalu Živé sochy: Pozrite si to na FOTKÁCH
46
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM