Kultúra

Novoveská skupina N2H má novinku: Klip točila v rôznych kútoch Európy

Najdlhšie aktívne pôsobiaca rapová kapela na východe pochádza zo Spišskej. Nedávno predstavila fanúšikom novinku. Klip natáčala 4 roky všelikde v Európe.

Ilustračný obrázok k článku Novoveská skupina N2H má novinku: Klip točila v rôznych kútoch Európy
Zdroj: N2H

Skupina N2H začínala v rokoch 2003/2004 v Spišskej Novej Vsi ako kapely Tajná Idea a Hotová alternatíva. V rámci spoločných názorov na hudbu a život sa chalani rozhodli spojiť do spoločnej skupiny N2H . Nedávno vydala kapela nový klip k skladbe s názvom Bariéry.

Rapová kapela N2H zo Spišskej: Pozrite si jej novinku, VIDEO
1
Galéria

Ako nám líder skupiny Taupo Braf prezradil, skladba prešla od roku 2014 dlhú cestu a hudobne je jej konečná podoba asi štvrtou verziou. Myšlienkou pesničky podľa jeho slov je práve prekonávanie pomyselných ale aj reálnych bariér, či už časových, priestorových alebo osobných. Preto sa kapela s finalizáciou nijak zvlášť neponáhľala, prekonávala časové bariéry, a nechávala voľný priebeh vzniku ako pesničky, tak aj videoklipu.

„Bariéry sú pre nás istou srdcovkou, pretože táto pesnička je s nami už štyri roky a za to obdobie sme ju hrávali na všetkých koncertoch, aj keď ju vlastne nikto nepoznal. Je to skladba o nás, o tom, že máme radi život a muziku. V klipe môžu fanúšikovia vidieť ako sme sa za štyri roky zmenili a môžu hádať, ktoré zábery sú najstaršie. Ďakujeme každému, kto nás v našej tvorbe podporuje a podporil. Hudbu robíme z lásky pre všetkých našich fanúšikov,“ povedal Taupo Braf.

Ako doplnil, konečnú hudobnú podobu skladbe dal producent skupiny Willy Vean až v roku 2017, kedy do nej pribudli aj vokály Barbory Stašovej. Zábery do videoklipu členovia kapely nakrúcali príležitostne v rôznych mestách a miestach Európy od leta 2014 do leta 2018. Za zmienku určite stoja mestá ako Paríž, Benátky, Ravena, Praha, Krakow, Luzern či Záhreb.

Novinku od skupiny N2H si môžete pozrieť v priloženej videogalérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM