JAB Kultúra

PREHĽAD na tento víkend: Aké zaujímavé podujatia sa uskutočnia v Spišskej a okolí?

Pripravili sme pre vás výber podujatí, ktoré sa počas tohto víkendu budú konať v Spišskej a okolí a ktoré podľa redakcie stoja za pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD na tento víkend: Aké zaujímavé podujatia sa uskutočnia v Spišskej a okolí?
Zdroj: Dnes24.sk

Smižianska zabíjačka

16. februára 2019 od 9:00, pred Kultúrnym domom v Smižanoch

Zabíjačkové špeciality, ukážky spracovania mäsových výrobkov , ale aj sprievodný program v podaní folklórnej skupiny si môžete užiť v sobotu pred kultúrnym domom u našich najbližších susedov. Na premiérovom podujatí nebudú chýbať ani typické fašiangové dobroty a akcia vyvrcholí starostovskou veselicou , ktorá sa bude konať večer.

Pod bielym závojom – valentínska prehliadka

16. februára 2019 o 14:00, Kaštieľ v Markušovciach

Múzeum Spiša pripravilo špeciálny komentovaný valentínsky vstup na prehliadku inštalácie s názvom Pod bielym závojom – Fotografia včera a dnes, ktorej súčasťou je výstava súčasných svadobných šiat, doplnená zaujímavými exponátmi a fotografiami nielen súčasnými, ale i tými od našich starých, či prastarých rodičov.

Metropolitný ples

16. februára o 19:00, hotel Metropol

Po štvrtýkrát sa bude zabávať a pomáhať aj v spišskonovoveskom hoteli Metropol. Finančný výťažok z plesu poputuje na pomoc detičkám z detského domova, Domu sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi. Tešiť sa môžete na chutnú gastronómiu a bohatý kultúrny program, o ktorý sa postarajú tanečníci a tanečníčky zo Solus dance academy a svetoznámy virtuózny huslista Filip Jančík. Do tanca bude hrať osemčlenný hudobný ansámbel Dominika Titková & Friends z Nitry a DJ Vili.

Valentínske popoludnie

17. februára 2019 o 15:00, Dom kultúry Mier

Nedeľné stretnutie s Anderom z Košíc, Petrom Stašákom a ľudovou hudbou Romana Barabasa. Program plný humoru, jadranských a ľudových piesní.

Grinch

17. februára 2019 o 17:00, kino Mier

Grinch je nenapraviteľný hundroš, ktorý neznáša všetko a všetkých a zo všetkého najviac Vianoce. Tie by najradšej zrušil. A vo filme, ktorý natočili Zlodusi, čo majú na svedomí Mimoňov, sa o to dokonca aj pokúsi.

Verejné korčuľovanie

17. februára 2019 o 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu podvečer.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Cez týždeň si užili svoj karneval deti v materskej škole na sídlisku Západ. V priloženej galérii si môžete pozrieť ako sa vedia baviť najmenší.

Veľká FOTOGALÉRIA: V Spišskej mala svoj karneval aj najväčšia materská škola
30
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM