JAB Kultúra

Toto sú najatraktívnejšie podujatia mesiaca marec v Spišskej a okolí: Poznačte si ich

Máme tu už marec. A pozrite si preto náš redakčný výber najatraktívnejších akcií, ktoré sa počas neho v Spišskej Novej Vsi a okolí uskutočnia.

Ilustračný obrázok k článku Toto sú najatraktívnejšie podujatia mesiaca marec v Spišskej a okolí:  Poznačte si ich
Zdroj: Zuzana Petríková

Jazda ohňa a Fašiangy na snehu

2. marca 2019 od 9:00, Levočská dolina

Dve každoročné podujatia v jednom. V Levočskej doline je v sobotu pripravený celodenný program. Tešiť sa môžete na súťaž o najkrajšiu masku, súťaže pre deti, maľovanie na tvár, maskotov, rôzne ochutnávky, pečené prasiatko či tombolu. Večer sa môžete zapojiť, alebo si len vychutnať samotný sprievod lyžiarov s horiacimi fakľami. Podujatie vyvrcholí svetelnou šou a ohňostrojom.

Ples ľudí s dobrým srdcom

2. marca 2019 o 16:00, koncertná sála Reduty

Spišská katolícka charita v spolupráci s Mestským kultúrnym centrom Spišská Nová Ves a Slovenským zväzom zdravotne postihnutých Klubom detí a mládeže v Spišskej Novej Vsi pripravila už XXIII. Ples ľudí s dobrým srdcom. Ten sa uskutoční v sobotu v koncertnej sieni Reduty. Účinkujú žiaci ZUŠ v Spišskej Novej Vsi pod vedením Mariany Kacvinskej. O hudbu sa postarajú bratia Luňákovci.

Juraj Hnilica: Sólo

4. marca 2019 o 19:00, Čajovňa Alchýmka

Spevák a skladateľ Juraj Hnilica, ktorého neprehliadnuteľnou črtou je úsmev a optimizmus, sa vydáva na svoje sólo tour. SÓLO, akustické prevedenie autorských skladieb Juraja Hnilicu v intímnom „obývačkovom“ nádychu si môžete vychutnať aj v našom meste.

Karneval na ľade

5. marca 2019 od 13:30, zimný štadión

Na začiatku mesiaca pripravilo Centrum voľného času Adam v spolupráci s mestom pravidelné podujatie pod názvom Karneval na ľade. Súčasťou karnevalu bude prezentácia masiek či rôzne súťaže na ľade. Na účastníkov akcie čakajú zaujímavé ceny a po vyhodnotení nebude chýbať ani voľné korčuľovanie.

Kubo

7. marca 2019 o 16:30 a 19:30, Dom kultúry Mier

Excelentný československý muzikál príde aj do Spišskej Novej Vsi. Tešiť sa môžete na živé, energické a zábavné predstavenie. Nový muzikál v modernej a divácky príťažlivej podobe režíroval Ivan Blahút. Originálne piesne napísala Sima Martausová, hudbu zložil Peter Uličný. Čakajú na vás bravúrne herecké a tanečné výkony, fúzia moderného tanca a folklóru i plejáda skvelých hercov a tanečníkov.

Najúspešnejší športovci regiónu

7. marca 2019 o 17:00, Kultúrny dom Smižany

Na začiatku marca sa dozvieme aj mená najúspešnejších športovcov regiónu za rok 2018. Slávnostný večer sa uskutoční v kultúrnom dome v Smižanoch.

Medovníková slávnosť

10. marca 2019 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu pripravilo pre všetky deti a ich rodičov oslavu svojich 25. narodenín. Tešiť sa môžete na medovníčky, hry, rozprávky, výstavu aj dobrú zábavu.

Kráčali pod nami

14. marca 2019 o 18:00, Kultúrny dom Smižany

Hudobno-tanečné dielo v podaní Poddukelského umeleckého súboru o baníctve na dolnom Spiši. Položené na základoch ľudového naturelu, ale aj vysokej štylizácie tejto rázovitej oblasti, kde baníctvo zohrávalo dôležitú úlohu. Zábavné aj smutné okamihy v živote baníkov, obrazy z bačovej koliby, ťažby dreva, práce v bani, stretnutia s prefíkanými permoníkmi, či banícka ofera sú základnými kameňmi tohto celovečerného predstavenia.

Mojše Band – koncert

15. marca 2019 o 18:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

ZIPSERIM (Spišiaci) je názov nového CD, ktoré uvedie dnes už svetoznáma žánrová kapela Mojše Band. CD nosič je prvým z rozsiahlejšej edície, ktorá bude systematicky mapovať hudobné dedičstvo Židov niekdajšej Rakúsko-Uhorskej monarchie. Zipserim je o príbehoch a vybraných postavách židovskej komunity niekdajšieho huncovského rabinátu, ktorý predstavoval územie horného Spiša. Po úspešných koncertoch v Krakove, Jeruzaleme, Holandsku a v Bratislave, sa kapela rozhodla CD s hudbou spišských Židov uviesť na mini turné po Spiši.

Massriot: Ako Fénix Tour / koncert

23. marca 2019 o 20:00, Kaviareň eLAra

Kapela Massriot vyráža na jarné turné AKO FÉNIX. Zastaví sa v rámci neho v desiatich mestách a jedným z nich je aj Spišská Nová Ves. Vypočuť si môžete prierez 4 albumov skupiny v akustickej podobe, ktoré doplnia ďalšie slovenské, české a zahraničné hity.

Smejko a Tanculienka / Hip hip hurá

24. marca 2019 o 16:00, Dom kultúry Mier

Známa dvojica Smejko a Tanculienka vám prináša úplne nové predstavenie , kde sa konečne dozviete ako sa spoznali, skamarátili a možno vám prezradia aj oveľa viac v nových pesničkách a rozprávkach. Nebude chýbať autogramiáda na nové DVD Hip hip hurá! a obľúbené spoločné fotenie. Predstavenie trvá približne 60 minút.

Na tej luke na želenej

24. marca 2019 o 10:00 , Kultúrny dom Smižany

V druhej polovici marca si prídu na svoje aj milovníci folklóru a tradícií. V susedných Smižanoch sa bude totižto konať regionálna súťažná prehliadka detských folklórnych súborov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Počas marca môžete stále navštíviť aj Ľadový dóm na Hrebienku. V priloženom videu si môžete pozrieť ako to v ňom vyzerá.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM