JAB Rôzne

Tragédia v Myjave otriasla Slovenskom: Ako sú na tom zastávky v Spišskej?

Celým Slovenskom otriasla udalosť, pri ktorej kovová konštrukcia zastávky zabila malé dieťa. Kontrolou prechádzajú aj zastávky v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v Myjave otriasla Slovenskom:  Ako sú na tom zastávky v Spišskej?
Zdroj: Dnes24.sk

Keď päťčlenná rodina prechádzala v stredu okolo prístrešku autobusovej zastávky v Myjave, kovová konštrukcia sa odtrhla a pripravila o život 4-ročné dieťa. Tragédia doslova otriasla Slovenskom a mnohí sa začali zaujímať o to, kto môže za toto nešťastie a kto vlastne zastávky spravuje.

Zastávky nemusia patriť mestu

„ Autobusové zastávky nemusia automaticky patriť mestu alebo obci. V každom prípade ale každá zastávka má svojho majiteľa a ten je povinný zabezpečovať správu takéhoto zariadenia,“ uviedol Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska.

„ Mesto je povinné sa o svoj majetok starať, chrániť ho, zveľaďovať a zhodnocovať. Preto aj v rámci plánu bežnej údržby priebežne kontroluje stav svojho majetku aj mobiliáru – čiže aj zastávok. Poslanci v rámci rozpočtu vyčleňujú financie na údržbu, odstraňovanie havarijného stavu a bežný servis,“ pokračoval Kalinák.

Kontrolujú pravidelne

Nás zaujímalo, ako sú na tom zastávky v našom meste. „Autobusové zastávky sa kontrolujú priebežne. Od januára tohto roku prebieha komplexná kontrola autobusových zastávok so zámerom ich obnov, či už obnovy náteru, výmeny sedačiek, prípadne výmeny jednotlivých dielcov zastávky," ozrejmil pre Dnes 24 vedúci oddelenia výstavby a dopravy Milan Mucha.

Ako doplnil, v prípade nevyhovujúceho technického stavu zastávok (nevyhovujúce kotvenie, korózia bez možnosti opravy) budú zastávky vymenené komplexne v spolupráci s mestským podnikom MEPOS.

Zábery z miesta nešťastia v Myjave si môžete pozrieť vo fotogalérii!

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

FOTO z miesta tragédie: Na zastávke v Myjave vyhasol detský život
6
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM