Správy

V Kežmarku prišlo na svet ukrajinské dievčatko: O súrodencoch sú len nejasné správy

V kežmarskej nemocnici sa nedávno narodila malá Ukrajinka Eluzaveta. Hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková informovala, že dievčatko prišlo na svet s mierami 4000 gramov a 53 centimetrov.

Ilustračný obrázok k článku V Kežmarku prišlo na svet ukrajinské dievčatko: O súrodencoch sú len nejasné správy
Zdroj: Pixabay.com

Niektorí z jej súrodencov údajne ostali na Ukrajine. Mladšia, len dvojročná sestrička, ich pravdepodobne očakáva na fare v Starom Smokovci,“ uviedla hovorkyňa skupiny AGEL.

V súvislosti s vývojom pandémie nového koronavírusu sa v Kežmarku aktuálne starajú o 23 pacientov na kyslíkovom lôžku. Z toho desať je na internom oddelení a 13 na oddelení dlhodobo chorých, ktoré museli opäť reprofilizovať. "Taktiež evidujeme jednu pacientku na gynekologicko-pôrodníckom oddelení a ďalší pacient potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Naši kolegovia sa postupne vracajú do práce a v súčasnosti evidujeme už len sedem pozitívnych zamestnancov,“ priblížila námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Lýdia Wikarská.

Vakcinácia zaznamenala opäť významný pokles. Minulý týždeň podali len 41 dávok, pričom týždeň predtým ich bolo 70. Naopak vysoká je stále pozitivita pri PCR testoch. "Vykonali sme ich 620 a 68,22 percenta výsledkov bolo pozitívnych,“ konkretizovala námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Anna Rybková.

Počas marca kežmarská nemocnica očkuje už len jeden deň v týždni, a to v stredu.

Foto: Ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM