Správy

V nemocnici spustili očkovanie detí od 12 rokov: Vakcínu dostanú pravidelne v jeden deň

Vo vakcinačnom centre Nemocnice Agel Levoča od stredy 23. 6. očkujú proti ochoreniu Covid-19 už aj deti od 12 rokov.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici spustili očkovanie detí od 12 rokov: Vakcínu dostanú pravidelne v jeden deň
Zdroj: TASR/AP

Počas vyhradeného času za prítomnosti pediatra bolo zaočkovaných v prvý deň 24 detí. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel Martina Pavliková.

Prítomný pediater

„V rámci spolupráce s Ministerstvom zdravotníctva SR sme otvorili možnosť očkovania aj pre mládež vo veku od 12 rokov. To znamená, že sa v našom vakcinačnom centre môžu dať zaočkovať všetky vekové kategórie, pre ktoré je očkovanie sprístupnené. Organizačným rozdielom počas očkovania tejto vekovej skupiny je prítomnosť pediatra, zdravotnej sestry z detského oddelenia a taktiež rodiča, respektíve zákonného zástupcu, ktorý dáva súhlas k samotnému očkovaniu,“ uviedla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Beáta Ružbacká.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Na očkovanie sa prihlasujú záujemcovia prostredníctvom webu korona.gov.sk, pričom si ako možnosť zvolia nemocničné vakcinačné centrum.

Každú stredu

„Vekovú kategóriu detí od 12 rokov budeme očkovať v pravidelných intervaloch, a to každú stredu. V prípade potreby vieme zabezpečiť očkovanie aj počas iných pracovných dní. Po očkovaní je aj naďalej potrebné dodržiavanie epidemiologických opatrení v zmysle súčasných nariadení,“ doplnila Ružbacká.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM