Kultúra

V Spišskej sa chystá 2. ročník festivalu Živé sochy: Návštevníci sa majú na čo tešiť

V závere augusta v centre Spišskej Novej Vsi budú k videniu naozaj zaujímavé výjavy. Už druhýkrát sa v našom meste bude konať festival Živé sochy.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej sa chystá 2. ročník festivalu Živé sochy: Návštevníci sa majú na čo tešiť
Zdroj: Dnes24.sk

Premiérový ročník spomínaného festivalu, ktorý sa konal minulý rok v Spišskej Novej Vsi, bude mať tento rok pokračovanie. Vďaka podpore mesta bude druhý ročník podľa slov kompetentných bohatší, najmä o zahraničných umelcov a zaujímavé osobnosti, ktoré budú sochy stvárňovať.

Festival sa bude konať v dňoch 24. a 25. augusta 2018 v centre Spišskej Novej Vsi.

Prvý ročník festivalu sa konal na začiatku septembra minulého roka. Na prekvapenie návštevníkov aj organizátorov prišlo približne 30-tisíc návštevníkov. ,,Očakávali a verili sme, že príde veľa ľudí, ale takáto účasť skutočne prekvapila aj nás,” povedal PR manažér festivalu Damián Hamada.

Medzinárodný rozmer

Na minulom ročníku vystúpilo 30 sôch z umeleckej skupiny Big Names, ktoré dopĺňal bohatý sprievodný program rôznych pouličných umelcov. Tento rok to bude zase o niečo pestrejšie. „Samozrejme, Big Names na festivale nemôžu chýbať, tento rok však najmä vďaka podpore od mesta prinesieme aj zahraničných profesionálnych umelcov, ktorí na Slovensku vystúpia prvýkrát,” hovorí umelecký riaditeľ a zakladateľ festivalu Radovan Michalov.

Práve Radovan Michalov je tiež zakladateľ umeleckej skupiny Big Names, s ktorou precestovali lokality ako Dubaj, Singapur alebo Hong-Kong. Až v minulom roku prišli v takomto počte na Slovensko a práve to bolo cieľom prvého ročníka festivalu – priniesť na Slovensko niečo netradičné, čo tu ešte nebolo, ale vo svete známe a populárne.

Primátor Spišskej ako socha

A návštevníci festivalu sa skutočne majú na čo tešiť. Okrem toho, že podujatie bude mať medzinárodný charakter a bohatý program, ľudí čaká niečo skutočne špeciálne.

Tvárou festivalu je tento rok televízny a rozhlasový moderátor Milan ,,Junior” Zimnýkoval, ktorého budete môcť stretnúť aj na festivale a to premeneného na sochu! A prvým primátorom na Slovensku, ktorý sa predstaví ako živá socha, bude práve hlava mesta Spišská Nová Ves Ján Volný.

,,Sme veľmi radi, že sa Junior aj pán primátor nechali nahovoriť na takúto premenu. Veľmi sa na to tešíme a veríme, že to bude veľkým lákadlom a zážitkom aj pre návštevníkov festivalu spraviť si fotku s týmito osobnosťami v takejto netradičnej podobe,” uzavrel Michalov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM