JAB Kultúra

Víkend je tu... a tieto podujatia v Spišskej a okolí vám ho určite vedia spríjemniť!

Je tu ďalší septembrový víkend. A naša redakcia vám prináša tipy na podujatia v Spišskej a okolí, ktoré vám ho určite vedia spríjemniť.

Ilustračný obrázok k článku Víkend je tu... a tieto podujatia v Spišskej a okolí  vám ho určite vedia spríjemniť!
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská burza starožitností a kuriozít

22. septembra 2018 od 8:00, trhovisko / sídlisko Východ

V sobotu si prídu na svoje milovníci retro kúskov či rôznych zberateľských predmetov. Na starom trhovisku sa uskutoční pravidelná Spišská burza starožitností a kuriozít, kde môžete predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti a predmety minulých čias.

Krompašský jarmok

Do 22. septembra 2018, námestie Krompachy

V neďalekých Krompachoch od štvrtka vládne jarmočná atmosféra. Okrem stánkov s rozličným tovarom je pripravený aj kultúrny program. V sobotu sa môžete tešiť na známeho tanečníka a choreografa Miguela spolu s tanečnou školou La Casa Del Ritmo či mažoretkami Cheeky Girls. Program pre najmenších si pripravili aj herci z Divadla Etudy a návštevníci sa môžu tešiť aj na vystúpenie Ľudovej hudby KuFer. Humor a dobrú náladu zase prinesie zábavná skupina Bravo a počas večera zaznejú aj nestarnúce hity kapely Team v podaní Team Revival Martin.

Dni gamingu

22. septembra 2018 od 9:00, Športová hala

V Spišskej sa počas soboty môžete tešiť na super atmosféru a veľa zábavy. Záštitu nad týmto premiérovým podujatím v našom meste prevzal primátor a pri organizácii budú spolupracovať viaceré mládežnícke organizácie. Hráči si počas dvoch dní zasúťažia v rôznych kategóriách o hodnotné ceny. Môžete sa tešiť na hry ako CS:GO (5v5), Hearthstone a Clash Royale , ktoré sa budú hrať vo vnútri haly. Na vonkajšom ihrisku bude pripravená chillzóna, kde budu prebiehať rôzne súťaže a v priestoroch chodby rôzne stánky.

Literasa

22. septembra 2018 o 15:00, Kaviareň eLAra

Literárno-hudobná terasa kaviarne sa opäť zaplní v sobotu popoludní, kde svoju novú knihu predstaví Tomáš Repčiak. Prezentácia knihy pod názvom Zobrané z PC bude spojená s programom a autogramiádou.

Spiš v dramatických udalostiach 20. storočia

22. septembra 2018, Múzeum Spiša

Na sobotu večer pripravilo Múzeum Spiša prehliadku pod názvom Spiš v dramatických udalostiach 20. storočia v Provinčnom dome. Prvý vstup bude o 18:00, druhý o 20:00 hod. V rámci prehliadky o 19:00 hod si môžete vychutnať koncert piesní Karla Kryla v podaní Martina Pižema.

Lekárom proti svojej vôli

22. septembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Výborná francúzska komédia sršiaca vtipom, sarkazmom a skvelými dialógmi. Hlavný hrdina Sganarelle, pod hrozbou ďalšej bitky, musí predstierať, že je lekárom, ktorý dokáže vyliečiť každú chorobu. Má vyliečiť dcéru pána Géronteho, ktorá zrazu onemela, ale to len z toho dôvodu, že ju otec chce vydať proti jej vôli. Potom, čo sa mu chce Géronte štedro odmeniť, sa mu toto povolanie zapáči a chce zostať lekárom už navždy…

Tri zlaté vlasy deda Vševeda

23. septembra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Príbeh chudobného Plavčíka, ktorý sa vyberie na dlhú dobrodružnú cestu za tajomným dedom Vševedom, aby získal od neho tri zlaté vlasy a mohol sa tak oženiť s princeznou si budete môcť pozrieť v nedeľu popoludní. Príďte sa pozrieť, ako Plavčík s pomocou troch sudičiek prekoná nástrahy a prekážky zlého kráľa. Dozviete sa, že vytrvalosť, dobré srdce a láska, sú tou najmocnejšou zbraňou proti zlu a pýche.

Kubko hrdina

23. septembra 2018 o 17:00, kino Mier

Animovaná rozprávka s dojemným príbehom a mnohými dobrodružstvami pre celú rodinu. Kubko je mladý vtáčik, ktorý sa nevedel naučiť lietať. Našťastie stretáva nových kamarátov, ktorí mu pomôžu.

Po čom muži túžia

23. septembra 2018 o 19:00, kino Mier

Charizmatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na ktorého ženy letia, je šéfredaktorom časopisu Playboy. Jedného dňa jeho nezáväzný spôsob života utŕži hneď niekoľko rán. Karel vyrieši problémy po chlapsky – spoločne s najlepším kamarátom Čestmírom (Matěj Hádek) sa opije a v dobrodružnej noci si praje, aby sa stal ženou, pretože „ženy to majú v živote omnoho jednoduchšie a on je za to kvôli nim na dne…

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM