JAB Kultúra

Víkend je už tu: Novovešťania, aké atraktívne podujatia môžete zažiť?

Dočkali sme sa. Víkend je už tu. Aké lákavé podujatia môžete zažiť v našom meste? Toto sú tipy našej redakcie...

Ilustračný obrázok k článku Víkend je už tu: Novovešťania, aké atraktívne podujatia môžete zažiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Posledná spoločná jazda sezóny na Spiši

13. októbra 2018 o 10:00, Radničné námestie, pred Redutou

Motorkári z celého Spiša sa zídu v sobotu v Spišskej Novej Vsi, aby spoločne uzavreli sezónu spoločnou jazdou. Okrem jazdy nebude chýbať ani občerstvenie či tombola.

Princezná a dráčik

13. októbra 2018 o 17:00, kino Mier

Keď sa princezná Barbara prechádza tajnými komnatami zámku, nájde čarovnú knihu. Začne v nej listovať a kniha ju prenesie do krajiny zázrakov, kde zažije neuveriteľné dobrodružstvá a stretne čarovné, rozprávkové bytosti. Barbara sa tu spriatelí s roztomilým dráčikom, s ktorým sa vyberú na dobrodružnú cestu – nájsť kúzelné zrkadlo. Práve to ju dokáže spojiť s jej dávno stratenou mamičkou, ktorá princeznú i jej otca kráľa dávno opustila. Barbara je odhodlaná zistiť pravdu o svojej minulosti a vyriešiť záhady celého zámku.

Róm z perinky alebo enter the majority

13. októbra 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

František Balog, autor, herec a režisér, člen Štátneho divadla v Košiciach a spoluzakladateľ divadla Actor vo svojej autobiografickej one-man show! Kaleidoskop bizarných, komických a dojímavých príbehov z detstva a dospievania “Sloníčaťa”, obdarovaného mnohými talentami, vyrozprávaných s vtipom, autoiróniou a nezvyčajnou charizmou v sobotu večer ako hosť divadla Kontra.

Medzinárodný festival horských filmov

13. a 14. októbra 2018 o 19:00, kino Mier

Fanúšikovia hôr a horských filmov si počas víkendu tiež prídu na svoje. V kine Mier bude pokračovať 26. Medzinárodný festival horských filmov. V sobotu je od 19:00 pripravená projekcia súťažných filmov – Blok 14, 15, Ticho / lezenie, Vrcholová príťažlivosť / horolezectvo, Doma / lyžovanie , Tieň jaguára / život v horách. V nedeľu to bude projekcia ocenených filmov.

O čudnom vajíčku

14. októbra 2018 o 16:00, Bábkové divadlo spod Spišského hradu

Sliepočka zniesla vajíčka. No jedno je nejaké čudné. Tretiemu kuriatku sa na svet ešte z vajíčka akosi nechce. Svojich blízkych tým dostáva do bláznivých problémov. V nedeľu popoludní si budú môcť najmenší vychutnať v podkroví Domu Matice slovenskej rozprávku o čudnom vajíčku.

Verejné korčuľovanie

14. októbra 2018 o 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu od 17:30.

Musica Nobilis 2018

14. októbra 2018 o 18:00, koncertná sála Reduty

23. ročník medzinárodného hudobného festivalu ponúka i tentokrát prehliadku špičkových interpretov, komorných zoskupení a telies. Hudba bude znieť osem dní v ôsmich mestách malebného Spiša. V Spišskej Novej Vsi to bude v nedeľu v koncertnej sále Reduty.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM