JAB Rôzne

Zaujímavá cifra z novoveskej pôrodnice: Tipnite si, koľko dvojčiat tam vlani prišlo na svet

V spišskonovoveskej pôrodnici sa v minulom roku narodili aj viaceré dvojčatá. Tipnete si správne, koľko ich tam prišlo vlani na svet?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá cifra z novoveskej pôrodnice: Tipnite si, koľko dvojčiat tam vlani prišlo na svet
Zdroj: TASR

V spišskonovoveskej pôrodnici sa počas minulého roka narodilo až 1337 bábätiek. „Za rok 2018 sa narodilo 1337 detí, čo je o 52 detí viac ako v roku 2017. Zároveň bol minulý rok rekordný. Toľkoto pôrodov si ja počas môjho pôsobenia na tomto oddelení ani nepamätám,“ prezradil primár gynekologicko–pôrodníckeho oddelenia Štefan Novysedlák.

V niektorých rodinách však počas uplynulého roka zavládla dokonca dvojnásobná radosť. Ako povedal pre spravodajský portál Spišská 24 Štefan Novysedlák, minulý rok sa v spišskonovoveskej pôrodnici narodilo desať dvojčiat.

Z toho tri páry boli chlapčenské, jeden dievčenský, ostatné zmiešané. Priamo do Spišskej Novej Vsi pribudli počas minulého roka len jedny dvojičky. Tie sa narodili vo februári. V marci sa z dvojčiat tešili v Nálepkove a dvojnásobná radosť zavládla aj v susedných Smižanoch.

Pár dvojčiat zo Spišského Hrušova prišiel na svet v máji a v júli sa obdobne radovali vo Švedlári aj v Levoči. V septembri pribudli dvojičky do Olcnavy. V októbri do Levoče, v novembri do Roškoviec a v decembri do Richnavy.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Prvou Novovešťankou v roku 2019 sa stala malá Zoja, ktorej fotky si môžete pozrieť v priloženej galérii.

OBRAZOM: Prvou Novoveštankou roku 2019 je toto utešené dievčatko
6
Galéria

Hl.foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM