JAB Kultúra

Zoznámte sa s nimi aj vy: Tipy na víkendové podujatia v Spišskej Novej Vsi

Nenechajte si ujsť redakčný výber naj podujatí, ktoré sa uskutočnia počas týchto voľných dní v Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa s nimi aj vy: Tipy na víkendové podujatia v Spišskej Novej Vsi
Zdroj: Zuzana Petríková

Spišská burza starožitností a kuriozít

22. júna 2019 od 8:00, staré trhovisko

V sobotu sa zmení staré trhovisko v Spišskej Novej Vsi na niekoľko hodín na miesto spomienok. Bude sa tam totiž konať pravidelná burza starožitností, ale nájdete tam aj zberateľské predmety a predmety z čias minulých.

Ženy v akcii

22. júna 2019 od 9:00, športový areál pri Gymnáziu, Školskej ul.

Občianske združenie Únia žien Slovenska, okresná organizácia Spišská Nová Ves, pripravuje 7. ročník kultúrno-športovej olympiády. 5-členné družstvá základných organizácií Únie žien Slovenska nášho okresu budú súťažiť v športovej, kultúrnej, vedomostnej časti a v súťaži zručnosti. Súťaž začína prezentáciou družstiev o 8:30 a bude končiť o 15:00 vyhlásením hodnotenia družstiev a odovzdaním putovného pohára víťaznému družstvu.

Spomienka na Csontváryho

22. júna 2019 od 13:00, Galéria umelcov Spiša

Sprístupnenie aktuálnych výstav a dufartu s pamätníkom významného maliara Teodora Kosztku Csontváryho (1853 – 1919) k 100. výročiu úmrtia umelca. Počas krátkeho pobytu v Spišskej Novej Vsi v r. 1880 (maď. Igló) vraj Csontváry začul tajomný nebeský hlas, ktorý mu našepkával, že „ty budeš najväčším maliarom slnečnej cesty na svete, väčší od Rafaela“. Pamätná busta osadená v exteriéri galérie je faksimíliou už realizovaného diela z r. 1961 od maďarského sochára Jenö Kerényiho.

Psychóza 4.48

22. júla 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Cyklus scénických čítaní hier od najzaujímavejších súčasných britských autoriek, ktoré sa zaoberajú miestom a úlohou žien v dnešnom svete: ich túžbami, trápeniami, ambíciami, fascináciami i frustráciami na vás čakajú v sobotu večer v Divadle Kontra.

Tajný život maznáčikov 2

23. júna 2019 o 17:00, kino Mier

Z prvého dielu Tajného života maznáčikov vieme, čo robia naši zvierací kamaráti, vtedy keď nie sme doma. Ak vás to nastrašilo, tak sa pripravte na ďalšie veľké prekvapenie. V pokračovaní zistíte, ako sa vaši miláčikovia vyrovnávajú s veľkými emóciami. A že to sú teda drámy!

Podfukárky

23. júna 2019 o 19:00, kino Mier

Svet je plný bohatých, skazených a sebaistých mužov. A presne takých milujú hrdinky komédie. Okúzľujúcej Angličanke Josephine (Anne Hathaway) a trošku neohrabanej Američanke Penny (Rebel Wilson) totiž nejde o lásku, ale len a len o peniaze…veľa peňazí. Tieto dve podvodníčky sú jasným dôkazom, že ženské pokolenie netreba podceňovať v nijakom povolaní. Dokonalá profesionálka sa po náhodnom stretnutí vo vlaku podujme zasvätiť nadšenú amatérku do tajov zvádzania a okrádania mužov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas týždňa sa predviedli v centre Spišskej mladí gymnasti. Zábery z akcie nájdete v priloženej galérii.

OBRAZOM: V Spišskej sa konal Olyjmpijský deň
26
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM