Lenka Fedorová Rôzne

Milovníci vína, tešte sa: Okolie Dolnej brány sa zmení na dvojdňový raj!

Stalo sa už tradíciou, že sa v Košiciach každoročne konajú veľkolepé slávnosti vína. Archeologický komplex Dolnej brány sa tak opäť raz premení na centrum jeho osláv.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci vína, tešte sa: Okolie Dolnej brány sa zmení na dvojdňový raj!
Zdroj: TASR

Už od roku 2007 v ožívajú na Košických slávnostiach vína dávne tradície vinárstva a hodovania. Jedinečná atmosféra, výborné domáce i zahraničné vína, chutné špeciality či lákavý program.

Košice sa onedlho stanú centrom vinárov a milovníkov vína. Atmosferický areál Katovej bašty, tiež známy ako Rodošto, a čarovná Dolná brána naplnia tými najlepšími vínami a vinármi. Príďte a zažite spolu s nami Košice ochutené tými najlepšími vínami!

Nebudú chýbať súťažné degustácie vína, devy v krojoch, skvelá atmosféra a archeologický prezentačný komplex Dolnej brány nabitý úžasnými ľuďmi na stredovekej ulici pri Miklušovej väznici a pokračovanie vo vinotékach a baroch až do rána.Tieto aktivity charakterizujú metropolu východu počas veľkolepých osláv a mesto predstavia ako bránu do vinárskeho tokajského regiónu.

Dolná brána zaujme návštevníkov nielen v podzemí, ale aj na pódiu nad vinárskym mestečkom, a zaručí tak pulzujúcu atmosféru počas celého festivalového diania. Archeologický komplex múzea sa tak stane domovom pre ochutnávky vína, kvalitných syrov a jedla, kde sa okrem vinárstiev budú prezentovať aj vybrané reštaurácie svojimi vychýrenými delikatesami vhodnými k vínu. Slávností začnú 8. septembra 2016 o 16:00 hodine a potrvajú do 10. septembra 2016 do 22:00 hodiny.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM