Lukáš Zavacký Hokej Šport

Oslavy sa v HC Košice nekonajú. Nagy: Liga majstrov je skvelá skúsenosť

Zopakovala sa história. Košičania napodobnili minulú sezónu v Lige majstrov a stroskotali na súperovi v šestnásťfinále. Napriek tomu našiel kapitán mužstva pozitíva.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy sa v HC Košice nekonajú. Nagy: Liga majstrov je skvelá skúsenosť
Zdroj: TASR

Oceliari vlani narazili v úvodnej časti play-off na ťažký kaliber. Klub Skellefteå AIK zo Švédska bol priveľkým sústom a ináč to nedopadlo ani tentoraz. S Friburgom-Gottéron zo Švajčiarska dokázali odohrať doma vyrovnanú partiu, no vonku bol protivník možno ani nie lepší, ale efektívnejší.

„Negatívny výsledok sme vytvorili dvomi chybami na začiatku tretieho dejstva a potom sme už nemali dostatok síl na to, aby sme stav stretnutia zvrátili,” vyjadril sa k dôvodu prehry 1:4 Rostislav Čada, hlavný tréner tímu.

Podobný názor mal k predvedenému výkonu navrátilec v košickom drese s céčkom na drese. Ladislav Nagy sa však na účinkovanie v prestížnej súťaži pozrel z kladnej stránky.

„V prvých dvoch tretinách sme hrali veľmi dobre, ale potom nám domáci v presilovke dali šťastný gól. Aj napriek porážke musím povedať, že Liga majstrov je skvelá skúsenosť, zvlášť pre mladých chlapcov. Zahrali si proti najlepším hráčom na medzinárodnej úrovni, čo im pomôže vylepšiť ich hru a posúvať sa vpred,” povedal 37-ročný krídelník.

Fribourg-Gottéron – HC Košice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly: 9. Rivera (Rathgeb), 32. Kienzle (Mottet), 41. Rathgeb (Červenka), 42. Červenka (Sprunger) – 28. Milý

  • Fribourg-Gottéron: Conz – Schilt, Stalder, Picard, Rathgeb, Kienzle, Abplanalp, Loichat, Chavaillaz – Fritsche, Neuenschwander, Rivera – Sprunger, Neukom, Červenka – Mottet, Mauldin, Ritola – Chiquet, Schmutz
  • HC Košice: Kopřiva – Deyl, Vašíček, Šedivý, Dudáš, Šmach, Jankovič, Michalčin – Hričina, Suja, Nagy – Bicek, Boltun, Bartánus – Milý, Hruška, Varga – Bartoš, Klíma, Šoltés

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM