Lenka Fedorová Šport

Paralympiáda Rio 2016: Traja statoční z Košíc zabojujú o najcennejšie kovy!

Po skončení olympijských hier je už čoskoro na programe letná paralympiáda. Slovensko naň vyšle takmer 30 športovcov, nebudú chýbať ani Košičania.

Ilustračný obrázok k článku Paralympiáda Rio 2016: Traja statoční z Košíc zabojujú o najcennejšie kovy!
Zdroj: TASR

Letné olympijské hry v Riu sú za nami a Slovensko z nich odišlo s dvoma zlatými a dvoma striebornými medailami, a tak sa v medailovej bilancii ocitlo na 37. priečke. Naša krajina však svojich športovcov nasadí aj v septembrovej paralympiáde.

29 slovenských športovcov

Po letných olympijských hrách v brazílskom Rio de Janeiru je na programe priestor pre paralympionikov, ktorý zabojujú o najcennejšie kovy. Slovensko vyšle na túto výpravu 29 športovcov.

Na 15. paralympijských hrách sa predstaví aj trojica košických športovcov. Anka Oroszová, Martin Ludrovský i Marcel Pavlík budú tými menami, ktoré budú reprezentovať nielen Slovensko, ale hlavne metropolu východu. Tie sa budú konať 7. – 18. septembra 2016.

Traja statoční

53-ročná Anka Oroszová reprezentovala Slovenskú republiku na prvých dvoch paralympiádach v tlaku na lavičke, kde obsadila dvakrát 6. miesto, na paralympiáde v Pekingu absentovala a v Londýne sa predstavila v disciplíne na hanbiku, v ktorej bude reprezentovať našu krajinu aj tentokrát. Anka Oroszová sa v tomto roku hrdí aj titulom Slovenka roka v kategórii Šport.

40-ročný Marcel Pavlík sa na paralympiáde predstaví v lukostreľbe. Pavlík je majstrom Európy z roku 2014, avšak na paralympiáde pôjde o jeho premiéru. V súčasnosti je Marcel druhý rok po sebe najlepším lukostrelcom Slovenska a našu krajinu reprezentoval aj na tohtoročných ME zdravých v Nottinghame.

Trojicu uzatvára Martin Ludrovský, ktorý na súťaži zabojuje v stolnom tenise. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí zlatá medaila z Paralympiády v Londýne 2012 v kategórii Stolný tenis – družstvá, 1. miesto na Majstrovstvách sveta Kórea 2012, 1. miesto z Janova 2009, všetky v kategórii družstvá. Ludrovský oslávi 1. septembra 43 rokov.

Našim reprezentantom držíme palce a veríme, že siahnu na najcennejší kov! O ich výsledkoch vás budeme priebežne informovať.

Foto: Ilustračné

V Riu nás budú reprezentovať aj košickí paralympionici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM