Veronika Hunyadiová Správy

Pasáž na Ťahanovciach začali opravovať. Ľuďom už padala na hlavu, FOTO

Mestská časť sa pustila do opravy zanedbanej pasáže pri poliklinike.

Ilustračný obrázok k článku Pasáž na Ťahanovciach začali opravovať. Ľuďom už padala na hlavu, FOTO
3
Galéria

Pasáž pred zdravotným strediskom na Budapeštianskej na Sídlisku Ťahanovce bola roky v havarijnom stave, ktorý ohrozoval chodcov. Po problémoch s majetkovými vzťahmi sa veci pohli a v pasáži sa v uplynulých dňoch začali sanačné práce.

Havarijný stav

„Uskutočnili sa dve pracovné rokovania s mestom a Bytovým podnikom mesta Košice (BPMK), ktorých iniciátorom bola naša mestská časť. Konečne sa podarilo vyriešiť majetkové záležitosti a renovácia pasáže sa môže po rokoch začať," uviedol pre Dnes24 starosta Sídliska Ťahanovce Miloš Ihnát.

„Hlavné je, že už obyvateľom nebude nič padať na hlavu a v pasáži nebude stáť voda," dodal starosta s tým, že priestor bol roky zanedbávaný a je už v havarijnom stave. Po dokončení bude podľa Ihnáta zodpovedať 21. storočiu.

Na etapy

Práce budú rozdelené na dve etapy. Prvou je sanácia pasáže a oprava strechy v zmysle projektu tak, aby už do pasáže nezatekalo, na čom sa už v týchto dňoch pracuje. Sanačné práce by mali byť ukončené do dvoch týždňov. Ako uviedol Ihnát, finančné náklady budú vyčíslené až po dokončení prác, pričom opravuje financuje mesto zo svojho rozpočtu.

Druhá etapa prác bude pozostávať zo samotnej renovácie, ktorá sa ale začne až na budúci rok, keď budú pre tento účel v rozpočte mesta vyčlenené potrebné financie.

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM