Eva Mikulová Komunálne voľby

Pellegriniho Hlas svojho kandidáta nepredstavil, no prišiel JASNÝ signál, koho podporujú

V komunálnych voľbách 2022 strana Hlas nepostavila vlastného straníckeho kandidáta na primátora Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Pellegriniho Hlas svojho kandidáta nepredstavil, no prišiel JASNÝ signál, koho podporujú
Zdroj: Dnes24.sk

Strana Hlas – SD niekoľkokrát deklarovala, že i keď nemá vlastného kandidáta na post primátora Košíc, verejne podporí toho kandidáta, ktorý bude mať v prieskumoch najväčšiu šancu poraziť doterajšieho primátora Jaroslava Polačeka.

Šance druhého v poradí – Miloslava Klímu – sa znásobujú nielen tým, že je podľa prieskumov opakovane najväčším vyzývateľom súčasného primátora, ale aj tým, že ďalší kandidát sa v priamom prenose vzdal a podporil ho.

„Košice si zaslúžia lepšieho primátora a preto chcem oficiálne oznámiť, že strana Hlas – sociálna demokracia ako kandidáta na primátora mesta Košice od dnešného dňa podporuje nezávislého kandidáta Miloslava Klímu. Je jediný kandidát, ktorý má reálnu šancu poraziť súčasného primátora. Je to človek, ktorý má všetky predpoklady byť dobrým primátorom, ale hlavne bude spájať a nie rozdeľovať. Je to jediná alternatíva pre Košičanov, ktorí chcú zmenu," hovorí predseda strany Hlas – SD Peter Pellegrini.

Spoločenská objednávka na zmenu

Na základe prieskumov verejnej mienky rôznych agentúr sa Miloslav Klíma umiestňuje na 2. zvoliteľnom mieste ako nezávislý kandidát na primátora mesta Košice.

„Košice sú dnes rozdelené a veľmi zle spravované a aj vďaka množstvu kandidátov na primátora existuje obrovská spoločenská objednávka na zmenu vedenia. Príležitosti sa nevyužívajú, eurofondy prepadajú alebo sú vrátené, dane sa zvyšujú a naozajstné problémy ľudí v Košiciach nie sú vôbec riešené,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku strany Hlas.

Kandidát na primátora Jozef Karabin sa vzdal v prospech Miloslava Klímu, ktorý má jediný reálnu šancu poraziť doterajšieho primátora Jaroslava Polačeka.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM