Lukáš Zavacký Správy

Po Volovských vrchoch až do Košíc: Karpatská vandrovka s tisíckami eur pre kraj

Do Karpatskej vandrovky sa zapojilo 102 účastníkov. Tí zdolali neľahkú trasu a zároveň prispeli do fondu na zlepšenie života na východe Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Po Volovských vrchoch až do Košíc: Karpatská vandrovka s tisíckami eur pre kraj
Zdroj: TASR

„Trasa má 50 kilometrov a vedie po hrebeni Volovských vrchov z Kúpeľov Štós do areálu Čičky v Košiciach. Pochod ponúka jedinečný zážitok zo zvládnutia fyzickej výzvy, z autentickej tímovej atmosféry a z dobrodružstva v čarovnej prírode za každého počasia,“ informovala PR manažérka organizátorskej Karpatskej nadácie, Barbara Kollárová.

Čítajte tiež: Kde sa merať cestu oplatí: 5 dedín neďaleko Košíc, ktoré by ste mali navštíviť

Princíp darcovstva spočíva v tom, že každý účastník daruje 100 eur do fondu. Dohromady sa tak vyzbieralo 10 200 eur. Peniaze sa použijú na realizáciu verejne prospešných projektov zameraných na zlepšenie kvality života v našom regióne.

Výzva na ich podávanie sa vyhlási v marci 2017 a o ich podpore rozhodnú samotní prispievatelia. Doteraz sa prerozdelilo spolu 22 925 eur.

„Tento rok sme prekonali magickú hranicu 100 ľudí. Je to dobrý signál a tiež povzbudenie pre prácu našej nadácie, ktorá sa dlhodobo usiluje o popularizáciu a rozvoj individuálneho a firemného darcovstva na východe Slovenska,“ skonštatovala riaditeľka Karpatskej nadácie, Laura Dittel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM