Správy Samospráva

Podchod na Adlerovej ulici rekonštruujú, stáť bude 280-tisíc eur, FOTO

Mesto plánuje zrekonštruovať aj ďalšie podchody na Triede arm. gen. Svobodu.

Ilustračný obrázok k článku Podchod na Adlerovej ulici rekonštruujú, stáť bude 280-tisíc eur, FOTO
4
Galéria

S rekonštrukciou podchodu na Triede arm. gen. Svobodu – Adlerova v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov začalo mesto Košice v pondelok.

Do konca roka

Stavebné práce za necelých 280-tísic eur majú byť hotové najneskôr do konca tohto roka. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke s tým, že práce si vyžiadajú obmedzenia pre chodcov aj vodičov.

Najbližších päť mesiacov nebude možné prechádzať podchodom zo zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) Kalinovská v smere na túto ulicu a ani na Adlerovu ulicu.

„Chodci budú môcť pri prechádzaní na druhú stranu cesty využiť priechod neďaleko Lidla alebo neďaleký podchod pri zastávke MHD Fábryho,“ uvádza mesto.

Dočasné obmedzenia

Vo štvrtok (11. 8.) ráno sa začne s frézovaním povrchu vozovky v blízkosti podchodu na jeho pravej strane v smere do centra. Obmedzenia budú vyznačené dočasným dopravným značením. Prejazd nad podchodom bude možný vo voľnom jazdnom pruhu.

Mesto plánuje zrekonštruovať aj ďalšie podchody na Triede arm. gen. Svobodu. V súčasnosti spracováva súťažné podklady na verejné obstarávanie (VO) na výber projektanta pre vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukcie podchodov na Postupimskú a Zupkovu ulicu.

Odhaduje, že VO na ich rekonštrukciu by sa po získaní stavebného povolania mohli začať na jar budúceho roka a rekonštrukcia v druhej polovici budúceho roka.

Rekonštrukcia podchodu na Adlerovej
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM