Alexandra Kolínská Krimi

Policajti prehovorili o popíjaní mladých v Košiciach: Cieľom je sa opiť čo najrýchlejšie!

Popíjanie s kamarátmi na diskotékach či v uliciach mesta je problémom nielen plnoletých, ale i mladistvých, teda tých, ktorým to zákon ešte neumožňuje. Zisťovali sme, ako je to s tínedžermi a alkoholom v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Policajti prehovorili o popíjaní mladých v Košiciach: Cieľom je sa opiť čo najrýchlejšie!
Zdroj: Webnoviny.sk

V Košiciach existuje viac lokalít, kam si mládež výjde s fľaškou v ruke. Hľadajú si väčšinou miesta, kde by boli mimo pohľadov okoloidúcich ľudí, či policajtov. Podľa polície je ich cieľom opiť sa čo najrýchlejšie, aby muži zákona nemali čas takúto mládež pristihnúť.

„Tajné miesta“

„Málokedy nájdeme mládež konzumovať alkoholické nápoje v nejakých zariadeniach na to určených – bary, pohostinstvá, reštaurácie. Počas prázdnin sú pozatvárané školy a areál školy je preto ideálny na posedávanie a konzumáciu alkoholu. Ďalšou lokalitou sú rôzne skryté zákutia našich sídlisk, ale aj voľne prístupné športové ihriská, parky,“ povedal zástupca náčelníka MP Ján Palčik.

Aký je postup polície pri prichytení?

„Pokiaľ zistíme, že mladistvá, alebo maloletá osoba konzumovala alkoholický nápoj, vec v zmysle zákona o obecnej polícii odstupujeme obci. Tá v zmysle zákona č. 219/1996 z.z. o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a o zriaďovaní a prevádzke protialkoholických záchytných izieb osobu mladistvú pokarhá a zákonnému zástupcovi maloletej osoby uloží pokutu 33 eur,“ povedal Palčik.

Počet prípadov

Podľa zástupcu kapitána bolo v tomto roku 2014 ku 15.08. odhalených 85 prípadov požitia alkoholu osobou mladšou ako 18 rokov. Za rovnaké obdobie v minulom roku ich bolo až 112.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM