Alexandra Kolínská Krimi

Policajti si opäť posvietili na vodičov: Pár hodín na ceste a pokút až-až

Muži zákona si posvietili na vodfičov v celom kraji. Podľa polície bolo najväčším problémom prekračovanie povolenej rýchlosti. Pozrite sa, koľko pokút rozdali počas štyroch hodín!

Ilustračný obrázok k článku Policajti si opäť posvietili na vodičov: Pár hodín na ceste a pokút až-až
Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s opatreniami polície počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny policajti na cestách Košického kraja v piatok vo zvýšenej miere dohliadali nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Cieľom akcie bolo pozitívne ovplyvniť vývoj dopravnej nehodovosti, disciplíny účastníkov cestnej premávky a ochrániť čo najviac životov a zdravie.

Počas štyroch hodín sa policajti vo zvýšenej miere zamerali na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami, cyklistami a chodcami.

„Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 155 priestupkov, z tohto počtu riešili 143 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 11 priestupkov a 1 priestupok oznámili na dopravný inšpektorát. Požitie alkoholu u kontrolovaných vodičov motorových ako aj nemotorových vozidiel nezistili. Jeden vodič, ktorý odmietol vyšetrenie na alkohol alebo iné návykové látky, sa pravdepodobne trestnému stíhaniu za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky nevyhne,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Rýchlosť podľa hovorkyne prekročilo až 90 vodičov, 14 vodičov telefonovalo počas vedenia vozidla, 11 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, jeden jazdil bez ustanoveného osvetlenia, jeden vodič nedal prednosť v jazde a v 19 prípadoch išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Ako ďalej uviedla, policajti zadržali 3 vodičské preukazy a dopravné predpisy porušili dvaja cyklisti a dvaja chodci.

„Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali dopravné predpisy a aj vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách. Počas letnej turistickej sezóny (1. 7. – 31. 8.) je na cestách nielen na Slovensku, ale všeobecne, zaznamenávaná zvýšená intenzita cestnej premávky. Jej súčasťou je aj vznik kolíznych situácií v premávke, ktoré následne vyúsťujú do vzniku dopravných nehôd,“ povedala Mésarová.

„Upozorňujeme, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nepatria na cesty. Takíto vodiči môžu spôsobiť nehodu aj tam, kde by tak za iných okolností neurobili. Jazda v opitosti nad jedno promile je trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Takéto prípady budú policajti riešiť nekompromisne,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM