Marek Šebeňa Krimi

Polícia bude vyšetrovať údajné kupovanie hlasov v Košickom kraji

Počas prvého kola volieb (14.11.) do orgánov samosprávnych krajov nedošlo na území Slovenska k narušeniu verejného poriadku, ktoré by priamo súviselo s voľbami.

Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval viceprezident Policajného zboru (PZ) Stanislav Jankovič. „V súčasnej dobe však evidujeme niekoľko podnetov a trestných oznámení, ktoré súviseli s voľbami,“ povedal.
Ako priblížil, ide o medializované možné kupovanie hlasov a ovplyvňovanie voličov. „V súčasnosti preverujeme niekoľko takýchto oznámení na území celého Slovenska a v najbližších dňoch budeme tieto veci uzatvárať,“ dodal.
Samotné voľby neboli podľa viceprezidenta PZ rušené ani tým spôsobom, že by prišlo k páchaniu trestnej činnosti smerom k volebným komisiám alebo objektom volebných komisií a okrskov. „Celkovo polícia nasadila za dva dni, čiže noc predtým a v deň samotného výkonu služby 4052 policajtov. Tí slúžili nielen na ochranu verejného poriadku, ale zabezpečovali aj ochranu pri zvážaní jednotlivých výsledkov. Použili sme na to 1340 motorových vozidiel,“ uviedol.
Príslušníci Policajného zboru zabezpečovali ochranu verejného poriadku pred prípravou i počas priebehu samotných volieb. „Bol zvýšený počet policajtov, ktorí hliadkovali v uliciach miest tým spôsobom, že bola zabezpečovaná obchádzková služba okolo okrskových volebných komisií a celkovo v mestách,“ objasnil Jankovič.

Polícia bude vyšetrovať údajné kupovanie hlasov v Košickom kraji
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM