VOCH Iné športy Šport

Polícia upozorňuje: Ultramaratónci pobežia z Miškolca do Košíc za plnej premávky!

Na 115-kilometrovej trati medzi maďarským Miškolcom a Košicami sa v sobotu (6.11.) bude konať bežecký ultramaratón.

Ilustračný obrázok k článku Polícia upozorňuje: Ultramaratónci pobežia z Miškolca do Košíc za plnej premávky!
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia upozorňuje vodičov, že účastníci pobežia za plnej premávky s regulovanou dopravou.

Bežci vybehnú ráno z Miškolca a pokračovať budú cez obce Sajóvámos, Szikszó, Hernádkércs, Abaújszántó, Vizsoly, Gönc a Kéked a na slovenskej strane cez Trstené pri Hornáde, Ždaňu, Nižnú Myšľu, Nižnú Hutku a košickú mestskú časť Krásna, aby napokon dobehli na Hlavnú ulicu v centre mesta. Prioritne by mali bežať po ľavej strane vozovky.

„Križovatka medzi Myšľou a Hutkou bude riadená príslušníkmi polície, rovnako ako aj križovatka v Krásnej, kde bude dočasne vypnutá svetelná signalizácia,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Štart pretekov je naplánovaný o 7.00 h a prvých pretekárov v cieli na Dolnej bráne v Košiciach privítajú diváci približne o 14.00 h.

Ide v poradí o tretí ročník podujatia. V individuálnych pretekoch sa podľa organizátorov predstaví 50 jednotlivcov a v súťaži štafiet 400 vytrvalcov. Medzi registrovanými je aj víťaz mužskej kategórie z roku 2019 János Bogár, ktorý je majstrom Európy v behu na 100 kilometrov. Prvý ultramaratón medzi Košicami a Miškolcom sa konal 19. júna 1999, ďalší v roku 2019.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM